Europa League

FCSB paraseste Europa League umilita de Lazio

Sursă foto: twitter.com/officialsslazio

FCSB nu doar ca n-a reusit sa se califice in optimile Europa League, dar a pierdut la scor returul cu Lazio de pe Olimpico in urma unui 5-1 care va ramane trecut in cartea de rusine a prezentelor romanesti in cupele europene. Asa am trait Lazio - FCSB 5-1.

La adapostul avantajului minim obtinut in mansa tur de la Bucuresti, FCSB a inceput pe pozitii avansate meciul de pe Olimpico incerca sa mentina o presiune in jumatatea adversa.

Tactica gandita de Dica a functionat pana in minutul 6, cand Immobile a scapat spre poarta aparata de Vlad si a trimis peste poarta.

A fost semnalul care anunta furtuna ce avea sa se abata asupra careului stelist. Doua minute mai tarziu acelasi atacant italian deschidea scorul cu un exterior la coltul scurt dupa centrarea lui Leiva care a gasit demarcati nu mai putin de trei jucatori in careul stelist.

Becali, dezamagit crunt: “Nu ma pricep la fotbal, am fost penibili, niste jaloane”

La trei minute dupa deschiderea scorului FCSB rata prima si de altfel singura ocazie a reprizei pe un contraatac care l-a avut in prim plan pe Man. Acesta a combinat cu Gnohere in suprafata de pedeapsa si  in cele din urma Budescu venit din spate a sutat peste poarta.

Au urmat trei ocazii ratate consecutiv de Lazio in minutele 18, 20 si 21, cand apararea stelista s-a clatina ca la un seism de peste 7 grade pe scara Richter.

Depasiti la toate capitolele, stelistii au gresit mult pe faza de constructie oferindu-le celor de la Lazio sansa unor contraatacuri extrem de taioase.

Intrat in locul lui Caceres, accidentat la genunchi, Bastos a majorat avantajul gazdelor cu o lovitura de cap dupa ce scapase din marcajul unui Nedelcu din alt film in acest meci.

Si cosmarul Stelei avea sa continue, acelasi Immobile marcand pentru 3-0 la pauza din pasa unui Felipe Anderson asupra caruia Planic rata deposedarea in marginea terenului.

La sase minute dupa pauza Felipe Anderson, un jucator cu o tehnica desavarsita, marca golul patru al gazdelor dupa o patrundere pe zona centralizata finalizata cu sut pe jos langa bara.

Umilinta pentru FCSB a capatat contur in minutul 71, cand Immobile marca precum in curtea scolii nu inainte de a-i fi intors pe Vlad si Morais ca pe niste amatori in ale fotbalului.

In cele din urma FCSB a gasit drumul spre poarta adversa si a marcat primul gol din istorie intr-o deplasare in Italia. Lansat de Coman, jucator intrat la pauza, Gnohere marca dintr-o pozitie singur cu portarul.

Un gol de onoare intr-un meci de cosmar si care trebuie rapid uitat de FCSB. Pana la urma, perspectiva optimilor Europa League s-a dovedit o palarie prea mare pentru echipa bucuresteana.

Caseta tehnica

Lazio: Strakosha - Patric, De Vrij, Caceres (Bastos '26) - Basta, Parolo, Leiva, Luis Alberto (Murgia '68), Lulic - Felipe Anderson (Caicedo '74), Immobile. Antrenor: Simone Inzaghi.

FCSB: Andrei Vlad - Benzar, Găman (Bălaşa '61), Planic, Morais - Nedelcu (Filip '46), Teixeira - Man, Budescu, Fl. Tănase (Fl. Coman '46) - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Basta '30, Immobile '33.

Meciul a fost arbitrat de slovenul Slavko Vincic.



FCSB paraseste Europa League umilita de Lazio