Europa League

Dubla cu Metalist Harkov, meciurile anului pentru Dinamo

Atacantul echipei Dinamo, Mircea Axente, a declarat, marti, ca dubla întâlnire cu Metalist Harkov, din play-off-ul Ligii Europa, reprezinta cele mai importante meciuri din acest sezon ale gruparii bucurestene.

"E clar, aceasta dubla mansa cu Metalist reprezinta meciurile sezonului, pentru ca daca vom accede în grupele Ligii Europa, se pot întâmpla multe în cadrul echipei, în special în plan financiar", a spus Axente.

Mircea Axente a afirmat ca Metalist Harkov reprezinta un adversar puternic. "Formeaza o trupa solida, cu multi jucatori tehnici din Argentina si Brazilia si de doi ani încoace ajung în primavara europeana, ceea ce demonstreaza ca sunt o echipa foarte buna. Nu ne e teama de Taison si nici de echipa Metalist Harkov, i-am studiat, am vizionat câteva meciuri cu ei, dar de acum încolo ne vom gândi la ceea ce trebuie sa facem noi", a completat Axente.

Atacantul dinamovist nu crede ca ar fi o minune ca gruparea bucuresteana sa elimine pe Metalist Harkov. "Nu cred ca ar fi o minune daca am elimina pe Metalist Harkov, asa cum a zis Mircea Lucescu. E vorba de un meci de fotbal si oricine poate câstiga. Cu o victorie aici am avea mai multe sanse acolo decât ei. Speram sa vina cât mai multi oameni pe stadion, e important pentru noi, pentru ca asa cum am mai spus, e un meci capital pentru noi. Nu cred ca se va mai pune problema caldurii la ora 8.30, te gândesti la altceva în timpul meciului", a subliniat Axente.

Mijlocasul Alexandru Curtean si-ar dori ca Dinamo sa învinga în meciul tur, fara sa primeasca gol. "Speram sa fie un meci bun pentru noi, speram sa câstigam. Vom face tot ce putem sa fim fericiti dupa aceasta dubla. Va fi foarte greu, pentru ca e o echipa foarte puternica. I-am vazut deja, au câtiva jucatori tehnici si puternici în acelasi timp. Nu as putea sa spun doar un jucator, am vazut trei-patru foarte periculosi si ma refer la cei din atac. Vom avea însa grija la toti. Nu pot sa spun scorul de care avem nevoie pentru a ne califica, important e sa câstigam si sa nu primim gol la meciul de acasa", a mentionat Curtean.

Alexandru Curtean nu crede ca jucatorii dinamovisti vor fi afectati de caldura de la ora meciului. "Am înteles ca vom avea si o prima pentru meciul acesta, vom avea toate conditiile sa tragem tare. Sper sa nu avem probleme cu caldura. Speram sa fie un impediment pentru ei, pentru ca noi suntem obisnuiti. Nu cred ca ar fi o minune daca ne-am califica, chiar daca se apropie de nivelul lui Sahtior", a explicat Curtean, care a precizat ca nu este invidios pe norocul echipei Steaua, care va întâlni un adversar mai slab cotat în aceeasi faza a competitiei.

Partida Dinamo - Metalist Harkov, contând pentru mansa tur a play-off-ului Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 20.30, pe Arena Nationala, fiind transmis în direct de Sport.ro.

 



Dubla cu Metalist Harkov, meciurile anului pentru Dinamo