Europa League

Barcelona – Napoli (19:45). Meciul zilei in Europa League

Sursă foto: twitter.com/

Stadionul Nou Camp gazduieste, joi seara, cel mai aprig duel din faza playoff a Europa League.

Cotele oferite de BETANO
Barcelona – 2.10 | Egal – 3.74 | Napoli – 3.89

Pentru Barcelona este prima aparitie in Cupa UEFA/Europa League in ultimii 18 ani. O competitie in care catalanii au ajuns dupa locul trei ocupat in grupa de Champions League, dupa Bayern Munchen si Benfica Lisabona.

“Napoli este o rivala de nivelul Champions League, cea mai dificila echipa pe care o puteam intalni. Va fi un alt tribut pentru Maradona. Intram pe teren pentru a lupta, vrem sa castigam Europa League si sa ne intoarcem cat mai curand posibil in Champions League”, a declarat Xavi, antrenorul formatiei catalane.

“Daca vrem sa castigam competitia si sa aducem un nou trofeu in oras, trebuie sa fim pregatiti. Nu putem decide impotriva cui jucam si cand. Ne vom face jocul nostru si nu vom folosi vreo tactica speciala. Vom juca asa cum stiti”, a spus la randul sau si Luciano Spalletti, tehnicianul lui Napoli.

Cele doua echipe pentru care a evoluat legendarul Diego Armando Maradona s-au mai intalnit o singura data, in optimile de finala ale Champions League, sezonul 2019/20.

In mansa tur de la Napoli a fost egal, 1-1, pentru ca Barcelona sa se impuna in returul de pe Nou Camp, cu 3-1. O dubla care a fost intrerupta de aparitia pandemiei de covid-19. Turul s-a jucat in februarie, iar returul abia in augut.

De 60 de ori pana acum Barcelona a intalnit echipe din Italia in cupele europene, castigand jumatate dintre dispute. In alte 18 meciuri s-a consemnat remiza, iar de 12 ori echipa blaugrana a pierdut.

Pe teren propriu Barcelona a castigat 19 din cele 27 disputate contra formatiilor din Cizma, pierzand doar de trei ori. Cea mai categorica infrangere suferita de Barcelona pe teren propriu in fata unei echipe italiene a fost un 0-3 cu Juventus, in ultima etapa a sezonului precedent din grupele Champions League.

Sase victorii a obtinut Napoli in 20 de confruntari cu echipe din Spania. Un palmares care mai cuprinde sase remize si opt infrangeri. In Spania, cei de la Napoli au castigat de trei ori si au pierdut sapte partide.

Echipele probabile

Barcelona: Ter Stegen: Dest, Piqué, Araújo, Alba; Gavi, Busquets, Pedri; Traoré, Aubameyang, Dembélé.

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mário Rui; Zambo Anguissa, Fabián Ruiz; Elmas, Zieliński, Insigne; Osimhen.



Barcelona – Napoli (19:45). Meciul zilei in Europa League