Europa League

Athletic Bilbao, o basca prea mare pentru Dinamo

Sursă foto: twitter.com

Echipa spaniola Athletic Bilbao s-a impus, cu 3-0 (2-0), in mansa secunda a dublei cu Dinamo din turul 3 preliminar al Europa League.

Un meci dominat de basci de la un capat la altul, o partida in care Dinamo a aratat prea putin pentru pretentiile de a reveni la cel mai inalt nivel in Europa.

Inca de la inceput Bilbao a apasat pe acceleratie si in minutul 12 Aduriz trimitea mingea in poarta, insa golul a fost anulat pentru o pozitie afara din joc.

Dinamo a replicat prin Rivaldinho un minut mai tarziu, insa acesta n-a mai avut aceeasi inspiratie ca in meciul tur de la Bucuresti cand marca un gol fabulos.

Bilbao a deschis scorul in minutul 25 prin Raul Garcia dupa o faza fixa de la coltul terenului. Centrare in careu pana la De Marcos, acesta suteaza in forta spre poarta si Raul Garcia deviaza decisiva.

Patru minute mai tarziu gazdele isi majorau avantajul de pe tabela prin acelasi Raul Garcia. Acesta s-a aflat la capatul unei centrari din partea lui Benat si l-a invins pe portarul dinamovist Penedo cu un sut la coltul lung.

Panica la poarta lui Dinamo in minutul 33, dupa ce Mahlangu a pierdut mingea in propria jumatate de teren si l-a pus in cursa pe Aduriz. Sutul acestuia s-a dus peste poarta.

Pana la pauza Dinamo a avut o lovitura libera in minutul 35 de care n-a reusit sa profite si un sut in blocaj trimis de Rivaldinho din afara careului.

In partea secunda s-a jucat mai mult la trecerea timpului, prima faza notabila avandu-i in prim plan tot pe basci. Muniain l-a pus la incercare pe Penedo cu un sut la coltul scurt in minutul 65, un sut deviat in bara.

Mingea a intalnit bara si la poarta cealalta la o deviere a lui Albin in minutul 74 spre ghinionul dinamovistilor care ar fi putut relansa partida.

Sperantele “cainilor” s-au naruit cu cinci minute inaintea finalului dupa reusita lui Aduriz la coltul lung.



Athletic Bilbao, o basca prea mare pentru Dinamo