Europa League

Astra Giurgiu-AS Roma in cifre. Amanuntul care il sperie pe Sumudica

Pentru Astra Giurgiu meciul cu AS Roma reprezinta poarta spre primavara europeana sau finalul unei noi campanii in competitia continentala. Vedeti mai jos cateva cifre interesante despre meciul de joi seara programat de la 20:00 pe Arena Nationala.

Aceasta va fi doar a doua intalnire directa intre cele doua formatii, dupa acel 0-4 de trista amintire din tur, cand Roma s-a impus fara drept de apel.

Astra Giurgiu nu a reusit pana acum sa incheie vreun meci fara gol primit si, mai mult decat atat, are o medie de doua goluri primite pe meci, ceea ce nu reprezinta o statistica prea imbucuratoare.

Roma, super ofensiva

Mai ales ca Roma are al doilea atac din Europa League, cu 16 goluri marcate, unul mai putin decat Sahtior Donetk. Interesant este ca jumatate dintre aceste goluri au fost reusite in primele 45 de minute, record care cu greu ar putea fi egalat de o alta echipa. Mai mult decat atat, Roma este echipa cu cele mai multe suturi pe poarta in acest sezon de Europa League (33). Mai mult decat atat, in meciul de joi seara se vor intalni echipa cu a doua posesie din competitie, Roma (63%), cu echipa care are cea mai slaba posesie, Astra (35%). AS Roma este neinvinsa in ultimele cinci meciuri disputate in deplasare in Europa, inregistrand trei victorii si doua remize.

Roma versus echipe din Romania

Inainte de a o fi intalnit pe Astra Giurgiu, echipa AS Roma s-a mai duelat de sase ori cu formatii din tara noastra. Prima data in 1984 cu Steaua in saisprezecimile Cupei Cupelor si contra celor de la CFR Cluj in doua randuri, sezoanele 2008/2009 si 2010/2011 in grupele Ligii Campionilor. Recordul formatiei italiene este de trei victorii, doua remize si o singura infrangere, acel 1-4 pe Olimpico cu CFR Cluj. Golaverajul este de 8 goluri marcate la 5 primite.

Roma este deja calificata in primavara europeana si o singura data in ultimele noua campanii a ratat iesirea din grupe, in sezonul 2014/2015 al Ligii Campionilor.

Principalele pericole

Edin Dzeko, jucator aflat in lotul deplasat la Bucuresti, este principalul pericol din atacul celor de la Roma, cu 17 goluri marcate in 20 de meciuri, in toate competitiile.

Francesco Totti, jucatorul de legenda din atacul celor de la AS Roma, a marcat de patru ori in aceasta campanie europeana, si doar Giuliano de la Zenit (5) are mai multe goluri.



Astra Giurgiu-AS Roma in cifre. Amanuntul care il sperie pe Sumudica