Fotbal

Egal alert intre FC Brasov si FC Vaslui

FC Brasov a incheiat la egalitate, scor 1-1, intalnirea de pe teren propriu cu FC Vaslui, la capatul unui meci in care Liviu Antal a deschis scorul din penalti, iar Romeo Surdu a inghetat tabela cu cateva minute inainte de pauza, din pasa lui Aganovic.

Meciul de la Brasov a debutat cu cate o ocazie in contul fiecarei echipe. Patulea a tras in cross, imprecis, la doua minute distanta de primul fluier, urmat de Andrei Cristea, cu o executie imprecisa din marginea careului (10').

Minutul 12 a adus prima ocazie cu adevarat importanta a intalnirii, Adrian Patulea scotand un penalti si galben pentru portarul Marinescu, care l-a agatat in careu pe varful oaspetilor. Liviu Antal nu a avut probleme in a converti in gol aceasta situatie, 0-1.

Spre mijlocul primei parti, Patulea a iesit din nou la rampa, de aceasta data cu o executie ilara din 7-8 metri, nemarcat, la un serviciu ideal din flanc al polonezului Wilk. In prealabil, Patulea fusese busculat in careu, dar Istvan Kovacs nu s-a incumetat sa arate pentru a doua oara punctul cu var.

In minutul 30, Machado a fost foarte aproape sa-l copieze pe Borza, din Gaz Metan-U Cluj, cu un sut de la peste 35 de metri. O palma a lipsit ca executia acestuia sa prinda vinclul portii.

Abonat la poarta Vasluiului inca de pe vremea cand se afla pe statele de plata ale Rapidului sau Stelei, Romeo Surdu nu s-a dezis nici in aceasta seara, perforand plasa portii in urma unei faze fixe, 1-1. Asadar, al doilea gol al lui Surdu in tot atatea meciuri de la revenirea la Brasov, echipa care l-a adus in fotbalul mare.

Mai mult decat atat, brasovenii puteau intra in avantaj la vestiare, cu un minut inainte de pauza, dupa ce Straton a scos in-extremis sutul de senzatie al lui Vagner.

Inceputul partii secunde a fost presarat de alte trei ocazii mari ale Vasluiului, de doua ori cu Ad. Patulea la finalizare (52' si 58'), totul culminand cu transversala lui Caue, din minutul 57, cand a tras de pe loc direct in bara.

Brasovul a raspuns prin acelasi Romeo Surdu, a carei lovitura de cap a fost scoasa cu varful degetelor de Straton, prins putin in fata (67').

Soarta intalnirii putea fi alta, dupa ce Romeo Surdu a fost semnalizat in ofsaid la o pasa primita de la adversar, in conditiile in care scapase singur spre poarta adversa (92').

Brasov (4-4-2): Marinescu (D. Mutu 55') - Straut, Machado, C. Ionescu, Serginho - Vagner (G. Paun 74'), Aganovic, Davide Dias (Mateiu 46'), Surdu - Buga, Andrei Cristea
Rezerve: Mutu, I. Popa, Paun, Sg. Oltean, Tatar, Mateiu, Diogo Santos

Vaslui (4-2-3-1): Straton - Celeban, Prahic, Salageanu, Viveiros- Caue, Henrique Madson (Pozder 89') - Patulea (Enescu 86'), Antal,  Wilk (Manole 71') - Mike
Rezerve: Cerniauskas, A. Manole, Pozder, Musat, Lovrecic, Balaur, Enescu

Arbitru: Istvan Kovacs, Vasile Marinescu si Marius Nicoara.

Cartonase galbene: Marinescu 12', Ionescu 57', A. Cristea 59', Surdu 66', Straut 68'/ Temwanjera 49', Antal 58', Ad. Patulea 66', Prahic 73'

Cartonase rosii: -



Egal alert intre FC Brasov si FC Vaslui