Echipa Nationala

Victorie pentru România în derby-ul cu Elveția. Am încheiat preliminariile pe primul loc și fără înfrângere

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

În fața a peste 50.000 de spectatori într-o seară rece de noiembrie, România și-a încheiat parcursul în preliminariile EURO 2024 cu o victorie în fața Elveției, favorita grupei la începutul calificărilor, o echipă obișnuită cu marile turnee finale în ultimii ani. România a trecut peste euforia calificării și a ținut steagul sus, impunându-se cu 1-0, prin golul marcat de Alibec, în minutul 50.
Așa am trăit România - Elveția
Grupa României din preliminariile EURO 2024: Clasament, rezultate, program

 

Okafor a semnat prima ocazie a meciului cu un șut din afara careului blocat de Moldovan (min.18). O fază apărută imediat după un contraatac al tricolorilor cu pasa lui Coman pentru reluarea din foarfecă încercată de Moruțan.

Primul șut pe poarta Elveției i-a aparținut lui Cicâldău și a venit după o recuperare a balonului în preajma careului advers (min.19).

O nouă șansă irosită de elvețieni în minutul 26 la pătrunderea lui Ndoye. Mingea trimisă în forță de acesta a trecut prin fața porții fără a fi deviată de vreun atacant al oaspeților.

Până la pauză România a reușit să echilibreze partida și am contabilizat alte două șuturi pe cadrul porții.

Elveția a încheiat prima parte cu o posesie superioară (63%), dar România a avut mai multe șuturi pe poartă.

Tricolorii n-au avut niciun corner în prima repriză, în timp ce elvețienii au repus de două ori de la colțul terenului.

Golul lui Alibec

România a deschis scorul la cinci minute după reluarea jocului prin Alibec. Acesta a pus latul la mingea întoarsă de Moruțan cu capul. O fază pornită de la pătrunderea lui Moruțan, continuată inteligent de Coman și Stanciu.

Elveția a ratat o mare ocazie în minutul 60 prin Okafor, jucător rămas singur cu portarul Moldovan. Acesta a deviat in extremis mingea în corner.

Un minut mai târziu o nouă gaură apărută în apărarea noastră a adus o șansă și mai mare pentru Elveția. Același Okafor la finalizare și din nou Moldovan a intervenit providențial.

Până la final ne-am apărat exemplar și am reușit să închidem culoarele spre poarta lui Moldovan, în timp ce în atac am hărțuit apărarea adversă nelăsându-i pe elvețieni să respire.

După șase minute suplimentare și o ultimă intervenție decisivă a lui Moldovan pentru echipa României a început sărbătoarea calificării de pe primul loc și fără înfrângere.

Cum arată urnele pentru tragerea la sorți a grupelor Campionatului European din Germania

Caseta tehnică

ROMÂNIA:  H. Moldovan – Raţiu, R. Drăguşin, A. Burcă, Bancu – Cicâldău (R. Marin 64), M. Marin, N. Stanciu (Olaru 82) - Moruţan (I. Hagi 64), Alibec (G. Puşcaş 82), Fl. Coman (Drăguş 72). Selecționer: Edward Iordănescu.

ELVEŢIA: Mvogo – U. Garcia (Ugrinic 62), Akanji, Elvedi, R. Rodriguez – Aebischer (Freuler 84), Xhaka, Ndoye - Shaqiri (Steffen 62), Okafor (Amdouni 62), R. Vargas (Zeqiri 81). Selecționer: Murat Yakin.

Cartonaşe galbene: M. Marin 2, Moruţan 48, I. Hagi 90+3, Bancu 90+5 / Xhaka 54, Akanji 90+3.

Arbitri: Davide Massa - Filippo Meli, Stefano Alassio.

 


Victorie pentru România în derby-ul cu Elveția. Am încheiat preliminariile pe primul loc și fără înfrângere