Echipa Nationala

Totul despre Romania – Islanda. Suntem la mana noastra pentru calificarea la baraj

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania/

Nationala Romaniei are nevoie de doua victorii in meciurile cu Islanda si Liechtenstein, ultimele partide din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale pentru a incheia pe locul doi si a merge la baraj.

Un baraj pentru Cupa Mondiala unde n-am mai ajuns din toamna anului 2013, atunci cand cu Victor Piturca pe banca eram opriti de Grecia din drumul spre turneul final gazduit de Brazilia in 2014.

Romania n-a mai ajuns la un turneu final de Cupa Mondiala din Franta 1998, cand eram eliminati de Croatia in optimile de finala.

Am ratat, asadar, nu mai putin de cinci turnee finale mondiale care se traduc in peste doua decenii de asteptare.

La Bucuresti vine Islanda, echipa cu cele mai mici sanse pentru a prinde locul al doilea. O formatie pe care am invins-o in meciul tur la inceput de septembrie anul acesta si care in urma cu mai bine de un an ne oprea in drumul spre EURO 2020.

Romania a castigat cinci din ultimele sapte meciuri disputate pe teren propriu in toate competitiile, in timp ce Islanda este neinvinsa in ultimele doua partide in deplasare.

Tricolorii au urcat pe locul secund dupa victoria cu Armenia (1-0) din etapa precedenta, ajungand sa fie la mana lor dupa un inceput modest de campanie preliminara.

Lunile septembrie si octombrie au intors sortii in favoarea noastra cand putini ne mai dadeau vreo sansa.

Misiunea insa nu s-a incheiat si totul se poate narui precum un castel de nisip daca nu invingem Islanda in meciul de joi seara.

O partida care se va disputa pe noua arena din Ghencea, din pacate pentru noi fara spectatori, din cauza restrictiilor impuse de autoritatile guvernamentale ca urmare a pandemiei de covid.

Mirel Radoi se arata increzator in potentialul Romaniei de a obtine maximum de puncte din aceste ultime doua partide.

Islanda ocupa locul cinci in clasament, la cinci puncte in spatele Romaniei. Calculele islandezilor pentru ocuparea pozitiei de baraj nu sunt deloc simple.

Insularii au un bilant pozitiv in ceea ce priveste meciurile disputate in deplasare, in 2021: doua victorii si o remiza in ultimele patru meciuri, incluzand aici si un 2-2 cu Polonia, intr-un amical disputat in iunie.

Intalniri directe

Romania si Islanda se afla la a cincea confruntare directa. Pana acum au fost doar meciuri cu caracter oficial.

Bilantul este favorabil Romaniei, care a castigat trei dintre intalniri, in timp ce Islanda are o victorie.

Va fi doar a doua partida cu Romania in postura de gazda, dupa un 4-0 obtinut de tricolori pe 10 septembrie 1997.

S-a jucat atunci pe vechiul stadion din Bulevardul Ghencea, cu 12.000 de spectatori in tribune. Au marcat Gheorghe Hagi (8’, 82’ – pen.), Dan Petrescu (41’) si Constantin Gilca (65’).

Echipele probabile

Romania: Nita; Ratiu, Chiriches, Nedelcearu, Bancu; Stanciu, Nedelcu, Cicaldau; Hagi, Puscas, Man.

Islanda: Runarsson; Saevarsson, Ingi Bjarnason, Gretarsson, Thorarinsson; Thordarson, Bjarnason, Helgason; A. Gudmundsson, Kjartansson, Thorsteinsson.

Cotele oferite de FORTUNA
Romania – 1.58 | Egal – 4.00 | Islanda 6.30



Totul despre Romania – Islanda. Suntem la mana noastra pentru calificarea la baraj