Echipa Nationala

Mirel Radoi: “Islanda e o echipa periculoasa. Va fi ca un meci de box, sper sa ramanem in picioare pana la sfarsit”

Selectionerul Mirel Radoi a vorbit, miercuri, despre meciul cu Islanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 pe care il compara cu o lupta in ring.

“Nu cred ca vor fi probleme cu gazonul, mai ales ca astazi si maine nu va ploua. Am primit asigurari din partea celor de la club ca gazonul va fi foarte bun, la fel ca la meciul cu Armenia.

“In momentul de fata noi avem mai multe lucruri de pierdut decat Islanda. Avem un avantaj. Islanda, chiar daca la nivel teoretic ar mai avea sanse pentru locul doi, poate fi o echipa periculoasa care vine sa joace ca si cum n-ar mai avea nimic de pierdut.

“Echipa arata o mult mai mare determinare in momentul de fata. Echipa nationala arata mult mai bine decat a aratat la barajul cu Islanda (n.r. - octombrie 2020). As vrea ca primele zece minute sa incepm mult mai bine decat am facut-o in Islanda.

“Islanda are sanse teoretice, intr-adevar. Nu cred ca-si vor schimba stilul pentru aceste doua partide. Va fi ca un meci de box, sa speram ca nu vom cadea primii si vom ramane in picioare pana la sfarsit.

“Atmosfera la nivel de grup a ramas aceeasi in ultimele partide, ceea ce inseamna ca avem un grup puternic. Asta ne facem sa speram ca vom ocupa locul doi.

“Mi se pare ceva incredibil. Ne vaccinam sa mergem la mall intr-un spatiu inchis, dar nu putem merge la stadion. Cred ca cea mai buna campanie pentru vaccinare era ca oamenii sa poata veni la acest meci. Eu nu sunt pentru vaccinare, fiecare e liber sa faca ce vrea. Normal si logic mi se pare ca echipa nationala ar fi trebuit sa joace acest meci cu spectatori.

Motivul convocarii lui Enes Sali la nationala

“Este si unul din motivele pentru care este aici, dar nu este singurul. Am cautat sa vedem impactul pe care il are Sali la nivelul fotbalul romanesc. Este un talent pe care Romania nu-si permite sa-l piarda in momentul de fata”, a precizat selectionerul Mirel Radoi.

"Convocarea lui a venit din partea staff-ului tehnic. Noi am decis ca Sali sa faca parte. In mod normal va trebui sa joace trei meciuri pentru echipa nationala, iar noi n-avem decat doua. Momentam il monitorizam sa vedem nivelul pregatirii lui, pentru ca sa nu uitam este doar un copil si nu vrem sa-l solicitam.

Meciul Romania - Islanda va avea loc, joi seara, de la 21:45.

Partida programata pe noul stadion din Ghencea va fi live text pe onlinesport.ro



Mirel Radoi: “Islanda e o echipa periculoasa. Va fi ca un meci de box, sper sa ramanem in picioare pana la sfarsit”