Echipa Nationala

Totul despre Romania – Irlanda de Nord

Romania si Irlanda de Nord se infrunta, vineri seara, de la 21:45, in prima etapa din Liga Natiunilor, editia 2020. Cele doua echipe fac parte din Grupa 1 in Liga B, al doilea esalon valoric.

Victorie Romania
Egal
Victorie Irlanda de Nord

Daca nu aveti deja un cont la Casa Pariurilor, o puteti face aici

Tricolorii fac acum parte din Liga B, dupa ce la prima editie au evoluat in Liga C, iar primul adversar intalnit este Irlanda de Nord, o echipa la indemana pentru un prim rezultat pozitiv.

Romania si Irlanda de Nord se dueleaza pentru a saptea oara in istorie. Pana acum Romania a invins Irlanda de Nord in doua randuri, dupa ce britanicii castigasera primele trei dispute.

O singura partida s-a incheiat la egalitate, chiar ultima, un 0-0 la Belfast in campania de calificare la EURO 2016.

Ambele selectionate sunt conduse in prezent de antrenori promovati de la U21, Mirel Radoi si omologul sau de pe banca Irlandei de Nord fiind adversari in campania care a dus Romania la Campionatul European de tineret in 2019.

Determinare, cuvantul de ordine in mandatul lui Radoi la nationala

Singura victorie a Irlandei de Nord la Bucuresti a avut loc in 1985 pe fostul “23 August”. Un meci castigat de britanici cu 1-0 si care practic a anulat Romaniei orice sansa de a merge la Cupa Mondiala din Mexic 86.

Revenind la prezent, Romania vine dupa doua infrangeri la rand, 0-2 cu Suedia la Bucuresti si 0-5 cu Spania la Madrid, in finalul campaniei de calificare la EURO 2020.

Tricolorii au ramas in cursa pentru un loc la turneul final prin prisma Ligii Natiunilor, iar meciurile cu Irlanda de Nord si Austria (7 septembrie) sunt bune ocazii pentru a regla lucrurile in vederea barajului cu Islanda din 8 octombrie.

Romania n-a mai castigat de trei meciuri, mai precis de la 3-0 in deplasare cu Insulele Feroe, in 12 octombrie 2019.

Ultimul meci al Irlandei de Nord a fost la fel ca si in cazul Romaniei unul de trista amintire. Selectionata britanica a fost calcata in picioare de Germania, cu 6-1, in 19 noiembrie 2019, in finalul preliminariilor pentru EURO 2020.

Anterior, Irlanda de Nord obtinuse un 0-0 pe teren propriu cu Olanda, o echipa care a disputat finala primei editii de UEFA Nations League.

Irlanda de Nord se lauda in ultimul an si cu o victorie pe terenul Cehiei, scor 3-2.

In campania de calificare pentru EURO 2020 echipa Irlandei de Nord a marcat doar 9 goluri! Romania a stat ceva mai bine, cu 17 goluri marcate, insa daca suntem realisti vedem ca 12 dintre acestea au fost impotriva modestelor Feroe si Malta.

Conditii speciale

Partida de la Bucuresti se va disputa fara spectatori, cu acoperisul Arenei Nationale tras din cauza codului galben de precipitatii emis pentru Capitala si va fi arbitrat de un francez pe nume.

Marele absent din tabara oaspetilor este Jonny Evans. Jucatorul lui Leicester City nu a facut deplasarea la Bucuresti din ratiuni personale, dupa cum a explicat selectionerul Ian Baraclough.

Irlanda de Nord se pregateste ca si Romania pentru barajul de EURO 2020, urmand a infrunta Bosnia-Hertegovina.

Echipele probabile

ROMANIA: Tatarusanu – Stefan, Chiriches, Nedelecearu, Tosca – Cicaldau, Nistor – Hagi, Stanciu, Coman – Puscas.



Totul despre Romania – Irlanda de Nord