Echipa Nationala

Totul despre Romania – Austria

Sursă foto: https://www.facebook.com/DasNationalteam/

Pentru Romania confruntarea de miercuri seara cu Austria poate fi una a restartului dupa cele doua infrangeri din aceasta luna, cu Islanda si Norvegia.

Tricolorii sunt cu moralul la pamant dupa ratarea calificarii la EURO 2020 si dusul rece incasat la Oslo, unde nationala Romaniei a suferit una dintre cele mai aspre infrangeri din ultimul deceniu (0-4).

Intalnim Austria, o formatie pe care am invins-o in luna septembrie chiar la ea acasa, cu 3-2, dupa un joc datator de sperante pentru momentul respectiv.

A fost o victorie care ne-a alimentat sperantele in perspectiva meciului de baraj cu Islanda, sperante insa care s-au evaporat in indepartatul Reykjavik.

Mirel Radoi a fost confirmat in continuare la echipa nationala in pofida ultimelor doua infrangeri.

Un vot de incredere primit din partea presedintelui FRF chiar inaintea meciului cu Austria.

Cu fiecare succes in Liga Natiunilor mai facem un pas spre Cupa Mondiala din 2022, urmatorul obiectiv al nationalei Romaniei.

Din lotul lui Foda lipsesc 3 titulari de la Klagenfurt: portarul Schlager, fundașul Ulmer și atacantul Sabitzer.

Va fi insa pe teren Alaba, jucatorul lui Bayern Munchen care este cotat la 65 milioane de euro si care nu a jucat in partida tur de la Klagenfurt.

De la noi vor absenta Grigore si Hanca, ambii accidentati, jucatori care au si parasit de altfel cantonamentul de la Mogosoaia.

Austria a jucat în septembrie cu Norvegia (2-1 în deplasare) și România (2-3 acasă), iar în această lună un amical acasă cu Grecia (2-1) și deplasarea din Irlanda de Nord (1-0).

Intalniri directe

Va fi a 12-a confruntare intre Romania si Austria. Pana acum am castigat de patru ori, am remizat de cinci ori si am pierdut de doua ori.

Ultima oara cand a castigat Austria a fost pe 1 aprilie 2009, 2-1, cu Victor Piturca pe banca.



Totul despre Romania – Austria