Echipa Nationala

Totul despre Romania – Armenia

Sperantele nationalei Romaniei de a ajunge la Cupa Mondiala din 2022 depind in mare masura de rezultatul meciului cu Armenia, partida programata luni seara, de la 21:45, pe noua arena din Bulevardul Ghencea.

Pentru tricolorii pregatiti de Mirel Radoi calculele sunt extrem de simple. Trebuie sa invingem Armenia intr-una dintre cele doua finale programate pentru noi in ultimele trei meciuri din Grupa J de calificare.

In clasament, Romania ocupa locul patru la doua puncte in spatele Armeniei, de departe revelatia acestei grupe.

Armenia a castigat meciul tur, la Erevan, cu 3-2, dupa ce Romania a condus cu 2-1 si a ramas in inferioritate numerica in urma eliminarii lui George Puscas.

A fost rezultatul care ne-a taiat din elanul de inceput al campaniei de calificare, dar am reusit sa reparam cu sapte puncte din noua posibile in cele trei meciuri din septembrie.

In Germania am fost aproape de un rezultat pozitiv, insa cu Armenia nu avem nicio scuza sa nu obtinem cele trei puncte.

Printr-un joc favorabil al rezultatelor la finalul zilei de luni am putea ajunge pe locul secund in clasament.

Trebuie ca noi sa invingem Armenia si Germania sa castige in Macedonia de Nord, rezultate in urma carora Germania ar obtine calificarea directa la turneul final, iar noi am face un pas important spre locul doi de baraj.

Meciuri directe

Cu Armenia ne-am mai intalnit de sase ori pana acum. De patru ori a castigat echipa Romaniei, o data ne-au invins armenii, iar o partida s-a incheiat la egalitate. Chiar prima din istoria confruntarilor directe, acel 1-1 din noiembrie 2004, la Erevan, cu Anghel Iordanescu pe banca.

Forma de moment

Armenia n-a castigat niciun meci de la reluarea campaniei de calificare in aceasta toamna.

A obtinut trei remize (0-0 in Macedonia de Nord, 1-1 acasa cu Liechtenstein si 1-1 in Islanda) si a pierdut sever in Germania (0-6).

De la victoria cu Romania practic armenii n-au mai batut pe nimeni. Au mai fost doua amicale in iunie in care au remizat cu Croatia (1-1) si au pierdut contra Suediei (1-3).

Echipele probabile

  • Romania: Nita; Ratiu, Chiriches, Tosca, Bancu; Stanciu, Nedelcu; Hagi, Cicaldau, Maxim; Keseru. Selectioner: Mirel Radoi.

  • Armenia: Yurchenko; Hovhannisyan, Voskanyan, Haroyan, Terteryan; Bayramyan, Zelarayan, Grigoryan, Adamyan; Barseghyan, Mkhitaryan. Selectioner: Joaquin Caparros.

Arbitru

Meciul din Ghencea, unde Romania revine dupa 12 ani, va fi arbitrat de o brigada din Italia, cu Daniele Orsato la centru.

Spectatori

La meciul programat pe noua arena din Ghencea sunt asteptati peste 10.000 de spectatori.

Este primul meci al Romaniei pe noul stadion Steaua, casa tricolorilor in perioada Generatiei de Aur si nu numai.

Accesul in tribune este permis doar persoanelor vaccinate cu schema completa impotriva covid si a celor care au trecut prin boala in ultimele sase luni.

Cotele oferite de FORTUNA
Romania – 1.60 |Egal – 4.05 | Armenia – 6.30



Totul despre Romania – Armenia