Echipa Nationala

Tineretul aproape de egalarea celui mai bun parcurs de dupa 1990

Sursă foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Nationala de tineret sub 21 de ani a Romaniei este aproape de a egala cel mai bun parcurs de la Revolutie incoace.

Romania s-a calificat o singura data la un turneu final de Campionat European la sub 21 de ani. S-a intamplat in 1998 cand, sub comanda lui Victor Piturca, tricolorii izbuteau un parcurs de opt meciuri fara infrangeri, obtinand tot atatea victorii.

Islanda, Irlanda, Lituania si Macedonia au fost “victimele” tricolorilor mici inaintea turneului final gazduit de Romania.

Seria Romaniei a fost intrerupta de Olanda la prima partida de la turneul final, cand am pierdut cu 1-2 in fata batavilor.

Generatia actuala pregatita de Mirel Radoi are sapte meciuri consecutive fara infrangere dupa 2-1 in deplasare cu Portugalia si inaintea meciului de marti cu Bosnia-Hertegovina de la Ovidiu.

Tot sapte meciuri fara infrangere a avut si generatia pregatita in 2009 de Emil Sandoi, seria pozitiva fiind incheiata de o infrangere cu Tara Galilor, scor 0-3. Galezii ne sunt adversari si acum.

Rezultatele obtinute de tineretul Romaniei in actuala campanie de calificare la Campionatul European gazduit in 2019 de Italia:

Liechtenstein – ROMÂNIA 0-2
Bosnia-Herțegovina – ROMÂNIA 1-3
ROMÂNIA – Elveția 1-1
Elveția – ROMÂNIA 0-2
ROMÂNIA – Portugalia 1-1
Țara Galilor – ROMÂNIA 0-0
Portugalia - ROMANIA 1-2

Mai sunt de jucat:

ROMÂNIA – Bosnia-Herțegovina (11 septembrie)
ROMÂNIA – Țara Galilor (12 octombrie)
ROMÂNIA – Liechtenstein (16 octombrie) 



Tineretul aproape de egalarea celui mai bun parcurs de dupa 1990