Echipa Nationala

Statistici interesante după preliminariile EURO 2024. Doar șase echipe au încheiat preliminariile fără înfrângere. România se numără printre ele!

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2024

Naționala României revine după opt ani la un turneu final de Campionat European. O calificare obținută cu dăruire, muncă și inteligență.
Victorie pentru România în derby-ul cu Elveția. Am încheiat preliminariile pe primul loc și fără înfrângere

 

Dintre cele 20 de echipe care au obținut calificarea în urma preliminariilor doar șase au încheiat fără înfrângere.

Vorbim patru super puteri ale fotbalului european, precum Franța, Anglia, Portugalia și Belgia, dar și de Ungaria, o echipă care a ridicat nivelul în ultimii ani ajungând să se lupte de la egal la egal cu granzii continentului.

Printre aceste naționale apare și România, formație care a încheiat Grupa I cu șase victorii și patru remize, fără să fi pierdut vreun meci.

În plus, tricolorii au primit doar cinci goluri în cele zece meciuri disputate, având una dintre cele mai solide apărări din preliminarii.

Doar Portugalia (2), Franța (3), Anglia (4), Albania (4) și Belgia (4) au primit mai puține goluri decât România în aceste calificări pentru Campionatul European.

Tot cinci goluri a primit, spre exemplu, și Spania, fosta campioană europeană.

România a marcat 16 goluri, tot atâtea câte a reușit spre exemplu și Italia, echipa care a cucerit titlul la ultimul EURO, dar mai multe decât Turcia (14) și Croația (13) primele două clasate din Grupa D. Croația a disputat finala Cupei Mondiale în 2018 și a terminat pe locul trei în Qatar 2022, la ultimul mondial.

Tragerea la sorți pentru turneul final din Germania va avea loc pe 2 decembrie, la Hamburg.

România va face parte din a doua urnă valorică, unde a ajuns grație primului loc ocupat în grupa de calificare.

 


Statistici interesante după preliminariile EURO 2024. Doar șase echipe au încheiat preliminariile fără înfrângere. România se numără printre ele!