Romania U21

Explicația lui Burleanu pentru dezastrul de la U21

Răzvan Burleanu, președintele FRF, pune rezultatele slabe obținute de România la Campionatul European de tineret organizat chiar de țara noastră împreună cu Georgia pe seama lipsei experienței jucătorilor la nivel internațional.

Cu alte cuvinte, Răzvan Burleanu spune că rezultatele naționalei de tineret sunt influențate direct de performanțele echipelor de club în cupele europene.

”În momentul în care naţionala de tineret a avut succes în 2019, apoi în 2021, am auzit că federaţia nu are niciun merit .

”Am luat decizia de a organiza turneul final pentru a influenţa performanţa sportivă a jucătorilor noştri. Nu au avut parte de o experienţă la nivel internaţional. În lipsa unei astfel de experienţe la nivel intrernaţional, nu vei şti la ce nivel eşti”, a declarat Burleanu.

Acesta mai crede că este nevoie pe mai departe de investiții masive în propriile academii de copii și juniori pentru a ne putea lupta la nivel înalt în Europa.

”Cluburile au nevoie să atingă performanţa sportivă a propriilor jucători, să meargă în Europa, să ajungă în competiţiile europene şi, când ajung la nivel de echipă de tineret, să-i ajute şi mai mult în ceea ce priveşte performanţa acestora.

”Cluburile au reuşit să ajungă la investiţii de 600.000 de euro în propriile academii, dar suntem departe. Olanda, Portugalia sunt la 1.8 milioane. Serbia sau Croaţia sunt la investiţii medii, de aproape un milion de euro”, mai crede Burleanu.

România U21 a încheiat parcursul la Campionatul European fără victorie și fără gol marcat.

Un singur punct a obținut naționala lui Emil Săndoi într-o grupă din care au mai făcut parte Spania, Ucraina și Croația.

Tricolorii au pierdut cu Spania (0-3) și Ucraina (0-1), remizând în ultimul meci cu Croația (0-0).



Explicația lui Burleanu pentru dezastrul de la U21