Echipa Nationala

Romania trage cu dintii pentru un 0-0 cu Serbia in Liga Natiunilor

Sursă foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Romania si Serbia au remizat, scor 0-0, duminica dupa-amiaza pe Arena Nationala din Bucuresti in fata a peste 48.000 de spectatori, intr-o partida care a contat pentru etapa a 4-a din Liga Natiunilor.

Serbia a controlat startul meciului, o partida intrerupta de centralul olandez Blom dupa nici macar un minut din cauza fumului negru si gros degajat de fanii Romaniei “Uniti sub Tricolor”.

O eroare comisa de Tamas in minutul 19, cand acesta a sarit practic pe sub o minge in jumatatea noastra de teren, a oferit prima ocazie a meciului sarbilor. Mitrovic a scapat singur cu portarul si a ratat executia trimitand pe langa.

Contra, multumit cu 0-0: “Am rezistat in fata unei echipe de calitate”

Replica Romaniei a venit in minutul 25 la patrunderea lui Stanciu in zona centrala, insa sutul acestuia n-a avut forta pentru a pune probleme buturilor adverse.

Prima sansa de gol a Romaniei a venit in urma unei faze fixe, sutul lui Marin de la peste 25 de metri fiind respins in corner de portarul Rajković.

Fabuloasa interventie a lui Tatarusanu in minutul 30 la lovitura de cap a lui Mitrovic, dar in cele din urma arbitrul olandez a sanctionat un fault in atac asupra lui Tosca.

Serbia a continuat sa domine jocul si Gacinovic a ratat incredibil deschiderea scorului in minutul 39 cu o deviere care s-a scurs agonizat pe langa poarta.

Finalul de repriza a fost unul intens, dupa ce Tamas a comis o imprudenta aproape marca inregistrata. La o minge inalta in propriul careu fundasul readus la nationala de Contra a jucat mingea cu piciorul si era sa-i zboare capul de pe umeri unui adversar.

Clasamentul actualizat in grupa Romaniei din Liga Natiunilor. Ramanem la mana sarbilor!

Penalty si cartonas rosu pentru Tamas, decizie complet acoperita de regulament. Am avut insa sansa ca executia lui Tadic de la 11 metri nu a prins cadrul portii si am tinut de 0-0 pana la finalul primei reprize.

Serbia a dominat autoritar jocul in partea secunda si doar interventiile lui Tatarusanu au pastrat scorul inregistrat pe tabela inca de la startul meciului.

Cele mai mari ocazii au fost ratate de acelasi neobosit Mitrovic. Mai intai in minutul 68 cu un sut din marginea careului dupa trecerea pe langa Nedelcearu ca pe langa un amator.

In minutul 74 Tatarusanu a scos cu varful degetelor peste poarta reluarea cu capul a lui Mitrovic dupa centrarea ideala oferita de Tadic din flancul drept.

Romania s-a vazut rareori in jumatatea adversa si doar faza creata de Rotariu in minutul 88 a adus singurul sut pe poarta in partea secunda. O minge trimisa de Marin pe centrul portii fara emotii.

Caseta tehnica

România: 12. Tătăruşanu – 6. Manea, 4. Tamaş, 22. Săpunaru-cpt., 3. Toşca – 5. Băluţă, 18. Marin – 10. Maxim (9. Rotariu ’71), 23. Stanciu, 21. Drăguş (14. Nedelcearu ‘45+3) – 19. Ţucudean (13. Keşeru, ’80). Selecţioner: Cosmin Contra;

Serbia: 12. Rajkovici – 2. Rukavina, 4. Milenkovici, 13. Veljkovici, 3. Rodici (21. Miletici ’77) – 19. Lukici, 6. Maksimovici – 14. Gacinovici (20. Milinkovici-Savici ’63), 10. Tadici-cpt., 18. Radonjici – 9. Mitrovici. Selecţioner: Mladen Krstajić.

Cartonaşe galbene: Maxim ‘45+4, R. Marin ‘70 / Rodici ’65, Mitrovici ’79, Milenkovici ‘90.

Cartonaş roşu: Tamaş ‘44.

Kevin Blom din Olanda a arbitrat meciul la centru.



Romania trage cu dintii pentru un 0-0 cu Serbia in Liga Natiunilor