Echipa Nationala

Romania revine de la 0-2 si castiga cu Chile

Sursă foto: FRF.ro

Reactie de orgoliu din partea nationalei Romaniei in meciul amical cu Chile, detinatoarea Copei America si participanta la Cupa Confederatiilor. Sud-americanii au condus cu 2-0 in minutul 18, dar Romania a revenit si a castigat, cu 3-2. Chile a ramas in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Medel in prima repriza. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Chile a dominat inceputul meciului si Vargas a deschis scorul in minutul 8 cu un sut din afara careului, faza la care Chiriches a privit spectator, iar Pantilimon s-a aruncat dupa ce mingea intrase in poarta.

Sansa de egalare pentru Romania in minutul 13 la reluarea lui Andone din voleu dupa o centrare a lui Stanciu din lovitura libera.

Echipa sud-americana si-a majorat avantajul in minutul 19 prin Valencia. Acesta a primit in interiorul careului si l-a invins pe Pantilimon cu un sut printre picioare.

Un minut mai tarziu Hanca a ratat ocazia meciului pentru Romania la o faza singur cu portarul. Herrera a reusit sa respinga in extremis in corner.

Romania a continuat sa preseze si Stancu a ratat in minutul 27 incredibil la o centrare venita din dreapta.

Cinci minute mai tarziu acelasi Stancu a inscris cu un sut superb din lovitura libera, dupa care echilibrul numeric s-a rupt ca urmare a eliminarii lui Medel. Provocat de Andone, fundasul chilian l-a lovit pe atacantul nostru si a primit rosu direct.

In partea secunda tricolorii au continuat sa domine jocul si Stancu a ratat egalarea cu un sut in plasa laterala in minutul 51.

Romania a egalat in minutul 61 cu un sut senzational din afara careului, o minge care mai intai a intalnit bara inainte de a intra in poarta.

Grozav in minutul 73 cu un sut pe langa poarta din interiorul careului si Ivan scapat singur in minutul 78 au ratat doua mari ocazii pentru Romania intr-un final dominat copios de tricolori.

In cele din urma tricolorii au marcat golul victoriei prin Baluta in minutul 83, jucator care a inscris la debutul sau sub tricolor intr-o zi de 13 in tricoul cu numarul 13.

România: Pantilimon - Benzar (Ivan '46), Chiricheş, Toşca, Ganea (Ţîru '70) -  Pintilii, R. Marin (Rotariu '46) - Hanca, Stanciu (Bicfalvi '86), Stancu (Băluţă '66) - Andone (Grozav '46). Selecţioner: Christoph Daum.

Chile: Herrera - P. Diaz, Medel, Roco, Mena (Rodriguez '89) - Aranguiz (Vidal '54), M. Diaz (Silva '54), Gutierrez (Fuenzalida '83) - Valencia (Isla '46), Vargas (Puch '65), Alexis Sanchez. Selecţioner: Juan Antonio Pizzi.

Cartonaşe galbene: Stanciu '28, R. Marin '36, Hanca '90+1 / Aranguiz '28.

Cartonaş roşu: Medel '33.

Meciul a fost arbitrat de olandezul Bas Nijhuis, ajutat de asistenţii Rob Van de Ven şi Charl Schaap. Arbitru de rezervă a fost Istvan Kovacs.



Romania revine de la 0-2 si castiga cu Chile