Echipa Nationala

Romania - Islanda 0-0. Batem pasul pe loc si ne indepartam de Mondial

Sursă foto: https://twitter.com/footballiceland/

Inaintea ultimelor doua meciuri din Grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondiala ajunsesem la mana noastra in vederea ocuparii locului secund care sa ne duca la baraj. Trebuia sa invingem Islanda acasa si Liechtenstein in deplasare pentru a spera la primul turneu final dupa 1998 incoace. Cu Islanda n-am reusit decat un 0-0 dupa un joc dominat mare parte cu o singura mare ocazie, bara lui Ianis Hagi. Un rezultat in urma caruia pierdem locul doi in fata Macedoniei de Nord, echipa care nu trebuie sa invinga Islanda in ultimul meci pentru a mai spera si noi la ceva.

Islanda a inceput meciul cu un pressing agresiv care a pus probleme pe faza de constructie a tricolorilor.

Primul sut spre poarta islandeza i-a apartinut lui Stanciu dupa zece minute de la primul fluier. Un sut mult peste poarta dupa cea dintai lovitura de la colt a Romaniei.

Islandezii au ratat prima ocazie a meciului, in minutul 11, dupa al doilea lor corner. Centrare pe coltul scurt, deviere cu capul si Bjarnason a reluat incredibil cu latul peste poarta.

Romania a tras primul sut pe poarta lui Olafsson in minutul 18 prin Stanciu, dupa o recuperare a lui Ratiu in jumatatea adversa si o continuare cu Ianis Hagi.

Asa am trait Romania - Islanda

La jumatatea reprizei Romania a avut o noua sansa de gol prin Tanase. Reluarea acestuia a fost blocata incredibil de Tosca aflat in fata portarului islandez.

Pana la pauza am mai avut un sut trimis de Marin si retinut in doi timpi de Olafsson, respectiv o cursa de peste 70 de metri din partea lui Alibec. Acesta a patruns in careu, dar piciorul drept nu l-a ajutat prea mult.

Islandezii s-au aratat periculosi dupa o aruncare de la margine. Tosca a intervenit decisiv.

In partea secunda jocul s-a deschis si mai mult, cu actiuni pe contre in ambele jumatati ale terenului.

Dupa o actiune prelungita de atac, in minutul 52, mingea a ajuns la Stanciu, insa sutul acestuia din marginea careului a fost deviat in corner.

Un minut mai tarziu Alibec a ramas singur cu portarul, dar nu l-a putut invinge pe Olafsson.

In minutul 56 Islanda a fost aproape de gol dupa o faza de la coltul terenului. Ianis Hagi a respins mingea de pe linia portii.

Romania a dominat din ce in ce mai autoritar jocul pe masura trecerii timpului si doar ghinionul a facut sa nu marcam la sutul lui Ianis Hagi din minutul 85.

Jucatorul legitimat la Rangers si-a potrivit mingea pe dreptul dupa un atac prelungit si bara din dreapta s-a opus golului, balonul fiind scos in afara terenului.

Am continuat sa atacam in criza de timp, iar Maxim a semnat ultima ocazie cu un calcai fantezist spre coltul lung.

Romania pierde locul doi in fata Macedoniei de Nord si ramanem acum la mana Islandei care nu trebuie sa piarda duminica la Skopje pentru ca noi sa mai putem spera la baraj.

Caseta tehnica

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 5. Nedelcearu, 3. Toşca (11. Bancu ’67) – 23. Stanciu (21. Moruţan ’67), 18. R. Marin, 8. Cicâldău (9. Puşcaş ’86) – 14. Hagi, 7. Alibec (22. Ivan ’67), 19. Tănase (10. Maxim ’77). Selecţioner: Mirel Rădoi

Islanda: 13. E. Olafsson – 3. Samsted, 6. I. Bjarnason, 4. Gretarsson, 23. A. Skulason (5. Thorarinsson ’15) – 7. Bergmann Johannesson (9. Thrandarson ’90), 8. B. Bjarnason-cpt., 16. Thordarson (20. Helgason ’74) – 10. A. Gudmundsson (18. Ellertsson ’90), 19. S. Gudjohnsen (22. A. Gudjohnsen ’74), 11. Thorsteinsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson

Arbitri: Sergei Karasev (centru) – Igor Demeshko, Maksim Gavrilin (asistenti).



Romania - Islanda 0-0. Batem pasul pe loc si ne indepartam de Mondial