Echipa Nationala

România învinsă în premieră de Columbia. În minutul 79 eram conduși cu 3-0, dar am fost aproape de o revenire nesperată

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Naționala României n-a strălucit în amicalul cu Columbia disputat la Madrid și pierdut în cele din urmă, cu 3-2, dar a reușit să salveze ultima impresie cu două goluri marcate în minutele de final.

Așa am trăit Columbia - România

Columbia ne-a luat tare încă din primul minut și atacurile în valuri ale sud-americanilor au dus inevitabil la deschiderea rapidă a scorului în minutul 7.

Luis Diaz l-a culcat pe Rațiu, a întors pentru Mojica și mingea centrată de acesta a fost transformată în golul de 1-0 marcat de Cordoba cu o lovitură de cap din șase metri.

După un minut de la deschiderea scorului am adus mingea în careul advers, doar că Alibec a avut un moment de blocaj și pentru câteva secunde n-a mai știut unde e mingea.

Cea mai importantă fază a României a venit în minutul 20 la pătrunderea impetuoasă a lui Mihăilă. Acesta a pătruns cu mingea la picior în careu, dar n-a mai avut forță să pună poarta în pericol.

Columbia s-a desprins la 2-0 pe tabelă cu zece minute înaintea pauzei. Munoz a dat un călcâi prin care a destabilizat apărarea noastră, iar Arias l-a executat pe Moldovan cu un șut pe jos din interiorul careului.

Partea secundă a început cu echipa României dispusă la mai multe acțiuni în jumătatea adversă, dar chiar și așa prima ocazie a aparținut columbienilor la șutul trimis de Luis Diaz din marginea careului. Parada lui Moldovan cu o mână a limitat proporțiile scorului.

În cele din urmă Columbia s-a desprins la 3-0 prin golul lui Asprilla din minutul 79 cu o reluare din interiorul careului. Un jucător intrat la sud-americani în partea secundă.

România s-a trezit în minutele de final și a marcat de două ori îndulcind într-o oarecare măsură această înfrângere, prima din istorie în fața Columbiei.

Ianis Hagi a redus din diferență după o recuperare a balonului din picioarele unui fundaș advers neglijent în 16 metri.

Apoi, în minutul 90+3, Tănase a marcat al doilea gol al României cu o reluare din cădere la pasa lui Man.

De reținut că cei trei jucători aflați la originea golurilor României au intrat pe parcursul reprizei secunde.

Caseta tehnică

Columbia: C. Vargas - D. Munoz (S. Arias 46), Cuesta, Lucumi, Mojica - Lerma, Rios - J. Arias (Carrascal 67), J. Rodriguez (J. Quintero 73), L. Diaz (Borre 66) - J. Cordoba (Y. Asprilla). Selecționer: Nestor Lorenzo.

România: H. Moldovan - Raţiu, Drăguşin (Nedelcearu 46), Burcă, Opruţ (Sorescu 87) - R. Marin (Fl. Tănase 77), M. Marin, Stanciu (D. Man 77) - Moruţan, Alibec (Drăguş 56), Mihăilă (I. Hagi 56). Selecționer: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: J. Cordoba 74, Lerma 85 / R. Marin 10, M. Marin 78.



România învinsă în premieră de Columbia. În minutul 79 eram conduși cu 3-0, dar am fost aproape de o revenire nesperată