Echipa Nationala

Romania - Germania 0-1. Macar nu ne-am facut de ras

Sursă foto: https://twitter.com/DFB_Team/

Cu un Florin Nita in zi de gratie nationala Romaniei a limitat scorul in partida cu Germania din etapa a doua a preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 2022.

Asa am trait Romania - Germania 0-1

Golul marcat de Gnabry in prima repriza dupa o pozitionare gresita la offside a lui Camora a facut diferenta pana la urma intre o echipa cotata la peste 900 milioane de euro si o alta de zece ori mai slaba din punctul de vedere al evaluarii jucatorilor.

Am avut si noi sansele noastre, dar ne-am precipitat la finalizare si nu am reusit sa-l surprindem pe Neuer, un portar care mare parte din timp a somat intre buturile Germaniei.

Romania a ratat prima ocazie a meciului, in minutul 8, prin Keseru la capatul unui contraatac initiat de Mihaila in flancul stang.

Replica Germaniei n-a intarziat sa apara si dupa doar un minut Havertz a aparut in careul nostru la finalizare. Interventia decisiva a lui Nita a pastrat tabela nemodificata.

Sansa uriasa ratata de Romania in minutul 12 prin Mihaila. Sut din actiune putin peste poarta dupa o lansare de manual din partea lui Chiriches.

Germania a deschis scorul in minutul 17 cand credeam ca ne putem lua la tranta cu ei de la egal la egal.

A fost de ajuns o iesire gresita la offside din partea lui Camora ca Germania sa inscrie prin Gnabry. O reluare de antrenament din fata portii.

Un minut mai tarziu tabela se putea modifica din nou. Ne-a salvat bara transversala la sutul lui Kimmich din afara careului.

Am reactionat abia in minutul 27 prin Marin printr-un sut din afara careului retinut de Neuer. Aproape ca si uitasem ca nemtii joaca cu portar.

Clasamentul actualizat in grupa Romaniei

Radoi a mutat la pauza cu Burca in locul lui Camora. O noua evolutie sub asteptari din partea portughezului naturalizat.

Prima ocazie a partii secunde le-a apartinut nemtilor in urma unui contraatac la cinci minute dupa pauza. Nita s-a opus golului la sutul in forta trimis de Goretzka.

Romania a ratat egalarea in minutul 55 prin Tanase. Sut din interiorul careului putin peste poarta lui Neuer.

Trei minute mai tarziu Nita ne-a salvat in extremis la contraatacul lui Gnabry. O mana salvatoare pusa de portarul legitimat la Sparta Praga.

Pe finalul meciului nemtii au redus motoarele si ne-au invitat mai mult la joc, iar ocaziile n-au intarziat sa apara.

Puscas cu un sut in bratele lui Neuer si Stanciu cu o reluare in plasa laterala ne-au facut sa visam la mai mult pentru cateva secunde.

Acelasi Nita s-a dovedit de netrecut la sutul lui Werner din minutele de final.

Nemtii au lasat doua schimbari pentru minutul 90 si au incasat un galben la mult laudatul Kimmich pentru tragere de timp.

Amanunte care vor fi uitate repede, scorul final fiind cel care va ramane in istoria acestei confruntari.

Caseta tehnica

România: Niţă – O. Popescu, Chiricheş, Toşca, Camora (Burcă '46) – Stanciu, R. Marin – I. Hagi (Maxim '83), Fl. Tănase (Cicâldău '83), Mihăilă (Man '66) – Keşeru (Puşcaş '66). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Germania: Neuer - Klostermann, Ginter, Rudiger, E. Can - Goretzka, Kimmich, Gundogan - Havertz (Werner '77), Gnabry (Neuhaus '90+2), L. Sane (Younes '90+4). Selecţioner Joachim Low.

Cartonaşe galbene: O. Popescu '16 / Kimmich '90+3.

Arbitri: Clement Turpin - Nicolas Danos şi Cyril Gringore - Jerome Brisard.



Romania - Germania 0-1. Macar nu ne-am facut de ras