Echipa Nationala

Noroc cu VAR-ul. România scoate un 0-0 chinuit la Priștina. După golul anulat kosovarilor ne-am bucurat ca la o eventuală calificare la EURO

Sursă foto: https://twitter.com/kosovarfootball

La prima întâlnire din istorie, Kosovo și România au remizat, 0-0, la Priștina, pe un teren îmbibat de apă și care pe alocuri a semănat cu o orezărie. Kosovo, un stat pe care România nu-l recunoaște la nivelul oficial al relațiilor internaționale, să nu uităm acest aspect de care UEFA nu ține oricum cont.

Meciul a fost live text în această pagină. Revedeți cele mai importante faze

Un 0-0 despre care comentatorii postului care a transmis meciul în România au spus cu mândrie că e ”cât o victorie”. Sigur, se poate spune și așa dacă ținem cont că VAR-ul ne-a salvat de gol și de cel mai probabil înfrângere.

Altminteri, să te bucuri de o remiză cu Kosovo spune îndeajuns despre nivelul la care suntem în fotbalul mare, astfel încât să fim scutiți de orice comentariu în plus.

Accidentarea lui Camora și ”cracii” lui Stanciu

Prima repriză a avut trei momente demne de menționat. Mai întâi accidentarea lui Camora și înlocuirea acestuia cu Sorescu, o mutare care era să ne coste meciul, dar despre asta vorbim puțin mai târziu.

Stanciu, căpitanul naționalei României, probabil obișnuit cu nivelul fotbalului din China, a uitat cum să se apere în Europa și în minutul 30 a primit mingea printre picioare ca un amator din partea lui Muslija.

Trei minute mai târziu am amenințat timid poarta adversă, dar pe verticală, șutul lui Coman fiind unul de trei puncte pe tabelă în jocul de rugby.

Cea mai mare ocazie a primului mitan a aparținut gazdelor, în minutul 45, la șutul lui Celina. Portarul Moldovan a avut o paradă de zile mari prin care practic a semnat în alb pentru postul de titular la națională.

Noroc cu VAR-ul

Zhegrova, jucător intrat la gazde în debutul părții secunde, a marcat cu capul în minutul 69, profitând de lipsa de marcaj a lui Sorescu.

Bucuria gazdelor s-a transformat apoi în bucuria noastra, după ce brigada olandeză condusă de Danny Makkelie a intervenit și a invalidat golul pe motiv de offside pe faza de construcție a golului.

Am răsuflat ușurați și mai mult de atât, bucuria alor noștri a părut că e desprinsă dintr-un tablou de calificare.

Terenul greu a pus în continuare probleme, iar în prelungiri ambele echipe au trecut pe lângă gol.

Mai întâi gazdele prin Muriqi au ratat o șansă incredibil, șutul acestui ducându-se peste poartă dintr-o poziție ideală în interiorul careului.

Ocazia noastră a venit la șutul lui Sorescu de la distanță, o minge cu pământul controlată greu de portarul Muric.

Partea bună e că am scăpat cu fața curată dintr-o deplasare grea și că rămânem pe locul doi, care asigură calificarea la Campionatul European.

Cum arată clasamentul după meciurile din această etapă a preliminariilor.

Caseta tehnică

KOSOVO: Muric - Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada - Fazliji, Dresevic (Kryeziu 73) – Rashica (Zhegrova 46), Celina, Muslija (Topalli 82) – Muriqi. Selecționer: Alain Giresse.

ROMÂNIA: H. Moldovan – C. Manea, Drăguşin, A. Burcă, Camora (Sorescu 23) - T. Băluţă, M. Marin, Stanciu (I. Hagi 86) – Man (Moruţan 61), G. Puşcaş (Alibec 86), Fl. Coman (Mihăilă 61). Selecționer: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Dresevic 50, Kryeziu 86 / G. Puşcaş 81

Arbitri: Danny Makkelie - Hessel Steegstra, Jan de Vries – Sander Van Der Eijk (Olanda).



Noroc cu VAR-ul. România scoate un 0-0 chinuit la Priștina. După golul anulat kosovarilor ne-am bucurat ca la o eventuală calificare la EURO