Echipa Nationala

Moment "romanesc" inaintea sosirii lui Daum la conferinta de la Arena Nationala (FOTO)

Polonezii au vorbit inaintea venirii in Romania despre “mentalitatea germana” insuflata de Christoph Daum nationalei noastre, insa in realitate suntem departe de asa ceva. Cel putin in plan organizatoric am reusit sa-i surprindem pe oaspetii nostri cu un moment sa-i spunem delicat inaintea conferintei pe care selectionerul a sustinut-o joi seara.

O mica problema a aparut la sala de conferinta a Arenei Nationale cu bannerele oficiale "European Qualifiers". Fotografii au cerut mutarea acestora mai jos pentru prinderea unor cadre mai bune. Aveau dreptate. Chiar si de la o inaltime de 180-190 cm respectivele bannere ar fi impiedicat prinderea subiectilor in cadru.

Un jurnalist polonez se dovedeste mai exigent si solicita interventia unui oficial UEFA. I s-a raspuns ca respectivul oficial exista, dar ca nu poate fi gasit chiar in acel moment. Polonezul a spus ceva pe limba lui, dar nu s-a lasat descurajat continuand sa explice ca acele bannere trebuie mutate mai jos.

In cele din urma a aparut cineva de la FRF cu clasicul "scoci" pentru a rezolva situatia, insa cateva secunde mai tarziu in sala apare si Christoph Daum in plin proces de lipire respectivelor bannere. Momentul este usor delicat, chiar jenant, insa neamtul priveste impasibil de parca nimic nu s-ar intampla in jurul sau. E un monument de calmitate si de eleganta pana la urma. Nu vrea sa-i faca pe cei care se agitau pentru rezolvarea problemei sa se simta prost presandu-i in vreun fel. Doar asteapta si nu comenteaza nimic. Pare ca se gandeste la lucruri mai importante de atat si nu ca ar duce lipsa de griji in aceste zile. Doua dintre bannere se prabusesc la scurt timp dupa ce sunt lipite.

Momentul a fost depasit, conferinta a inceput, iar jumatate dintre cele patru bannere buclucase din imaginea de mai sus au reusit sa ramana agatate de peretele pupitrului. E o victorie pe jumatate. Sa speram ca a fost singurul moment delicat din aceasta intalnire cu Polonia si ca vom obtine victoria intreaga vineri seara pe dreptunghiul verde.



Moment "romanesc" inaintea sosirii lui Daum la conferinta de la Arena Nationala (FOTO)