Liga Natiunilor

Italia – Spania, prima semifinala din Liga Natiunilor

Sursă foto: https://twitter.com/Azzurri/

Campioana europeana Italia primeste vizita Spaniei, miercuri seara, pe San Siro din Milano in prima dintre semifinalele Ligii Natiunilor.

Este prima confruntare a celor doua echipe dupa semifinala disputata in vara la EURO 2020.

Italia a transat atunci calificarea in ultimul act la loviturile de departajare, scor 4-2, dupa ce in timpul regulamentar scorul fusese 1-1.

Roberto Mancini nu va putea miza in ofensiva pe cei doi atacanti care au dus greul la EURO 2020, Immobile si Belotti, accidentati.

“Spania a jucat cel mai bun fotbal al lor de la EURO contra noastra si ne-au creat numeroase probleme cu posesia lor prelungita. Trebuie sa facem un meci mare”, a prefatat Mancini duelul de miercuri seara.

De cealalta parte, Luis Enrique s-a exprimat in favoarea unui fotbal total: “planul meu, ca intotdeauna, este sa intram pe teren si sa jucam cu ambitie”.

Spania va fi lipsita de aportul unor jucatori importanti precum Gerard Moreno, Alvaro Morata, Jordi Alba, Pedri sau Dani Olmo.

Echipele probabile

Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson Palmieri; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Insigne, Pellegrini.

Spania: Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Reguilón; Koke, Busquets, Fornals; Ferran Torres, Oyarzabal, Sarabia.

De 34 de ori s-au mai intalnit pana acum Italia si Spania in istorie. Bilantul victoriilor este favorabil spaniolilor (12-10). Au existat si 12 remize.

Italia a pierdut ultima oara pe teren propriu in fata Spaniei pe 20 februarie 1971, cu 1-2, intr-un amical disputat pe Sant’Elia din Cagliari in fata a 27.492 spectatori.

Cotele oferite de BETANO
Italia – 2.38 | Egal – 3.20 | Spania – 3.73



Italia – Spania, prima semifinala din Liga Natiunilor