Echipa Nationala

Edward Iordănescu face calcule de calificare: ”Suntem la mâna noastră”

România mai are de disputat trei meciuri în preliminariile EURO 2024, primul dintre acestea pe teren propriu cu Andorra, o partidă în care tricolorii nu au decât varianta victoriei. Calculele s-au complicat după remiza cu Belarus, dar selecționerul Edward Iordănescu rămâne optimist.
Problema evreiască a României: suntem posibil eliminați de la EURO 2024

”Suntem total la mâna noastră. Depindem doar de noi, nu depindem de jocul rezultatelor. Ar fi fost mult mai ușor pentru noi dacă am fi câștigat cu Belarus, ne-am fi făcut viața mai ușoară și am fi obținut o calificare mult mai repede decât ne-am imaginat la începutul campaniei. Nu s-a întâmplat, dar am rămas în continuare cu șanse importante. Mai sunt trei jocuri. E posibil să avem nevoie de patru puncte sau de șase, în funcție de jocul rezultatelor. Primele puncte trebuie să le aducem mâine seară (n.r. – cu Andorra). Apoi, trebuie să mai obținem un punct sau trei pentru a merge la EURO. Suntem cu trei jocuri înaintea finalului campaniei și rămânem o echipă importantă, neînvinsă și cu șanse de calificare”, a declarat Edward Iordănescu într-o conferință de presă.

”În al doilea joc am arătat mereu semnificativ mai bine. Asta nu înseamnă că am făcut un joc rău la Budapesta. Ne-a lipsit golul, ne-a lipsit careul, ne-a lipsit ultima execuție. Comparativ cu alte meciuri în care poate am luat trei puncte, a fost semnificativ mai bun meciul de la Budapesta. Acum ne-a lipsit șansa.

”Nu ne e frică de Andorra, avem respect pentru toți adversarii. Andorra a fost 0-0 la pauză în Elveția, apoi a blocat Kosovo în Kosovo. Suntem în gardă, dar nu avem decât variantă să câștigăm. Trebuie să gestionăm mai bine poarta, careul.

”În funcție de ce face Israel s-ar putea să ne ajungă doar un punct în Israel”, a mai spus Edward Iordănescu.

Acesta a mulțumit anticipat copiilor care vor fi prezenți, duminică seara, pe Arena Națională pentru meciul cu Andorra.

”Vom da tot ce avem mai bun. Băieții vor să fie exemple, să inspire copiii prin atitudine și spirit”, a spus selecționerul României.

Meciul România - Andorra va fi live text pe onlinesport.ro, duminică, de la ora 21:45.



Edward Iordănescu face calcule de calificare: ”Suntem la mâna noastră”