Echipa Nationala

Debut cu dreptul pentru Contra la nationala

Sursă foto: twitter.com/hai_romania

Constantin Budescu si Claudiu Keseru, jucatorii ignorati de Christoph Daum, au marcat golurile victoriei pe care Romania a obtinut-o impotriva Kazahstanului, joi seara, cu 3-1 (2-0), in penultimul meci din preliminariile Cupei Mondiale 2018. Meciul a fost live text aici.

Romania a inceput mai degraba prudent si primul sut pe poarta le-a apartinut celor din Kazahstan la o lovitura libera de la peste 25 de metri. Tatarusanu n-a avut nicio emotii, dar mai multe strangeri de inima am avut in ofensiva, acolo unde jocul a suferit si ne-a amintit de perioada din mandatul lui Christoph Daum.

In minutul 11 Romania a avut prima actiune mai legata pe faza ofensiva, cu Grozav in prima si sutul acestuia retinut de portarul kazah.

Prima ocazie cu adevarat importanta a tricolorilor a fost ratata de Chipciu in minutul 18 la o faza singur cu portarul dupa un triunghi rapid de pase la care au mai participat Benzar si Andone. Portarul Pogatilov s-a opus in extremis cu o mana si a respins in corner.

Chipciu avea sa rateze dupa sase minute o alta sansa de gol cu o lovitura de cap pe langa poarta din centrarea lui Grozav.

Acelasi Grozav in minutul 25 din pasa lui Budescu si Andone trei minute mai tarziu cu o reluare din prima la balonul lung trimis de Benzar au amenintat poarta adversa.

Budescu, acest magician al balonului ignorat cu incapatanare de Daum, a deblocat tabela in minutul 33 dupa o actiune persoanala de toata frumusetea in flancul stang. Actiune urmata de un sut dintr-un unghi dificil, mingea surprinzandu-l pe portar.

Cu pofta de joc la echipa nationala, Budescu a scos lovitura de la 11 metri trei minute mai tarziu si tot el a executat fara probleme din doua tentative. Dupa prima reusita arbitrul a dictat repetarea pentru intrarea mai multor jucatori in suprafata de pedeapsa.

In partea secunda Grozav a cautat coltul lung cu o minge din marginea careului in minutul 47 si tot el a incercat o reluare spectaculoasa pe spate dupa alte sapte minute la o centrare a lui Chipciu.

Din nou Grozav la finalizare in minutul 55 din pasa lui Budescu. Singur cu portarul decarul nationalei a fost blocat in extremis de Pogatilov.

Introdus in locul lui Andone, jucator care nici de aceasta data n-a marcat pentru Romania intr-un meci oficial, Keseru a facut 3-0 in minutul 73.

Kazahstan ne-a surprins la o centrare in minutul 85 transformata in gol de Turysbek, jucator care s-a furisat in spatele lui Benzar si a reluat cu capul la coltul scurt.

Caseta tehnica

România: Tătăruşanu - Benzar, Chiricheş, D. Grigore, Cr. Ganea - Pintilii (Hoban '70), R. Marin - Chipciu, Budescu (Al. Ioniţă II '80), Grozav - Fl. Andone  (Keşeru '66). Selecţioner: Cosmin Contra.

Kazahstan: Pokatilov - Beisebekov,  Malîi, Ahmetov, Dmitrenko, Suiumbaiev - Tagibergen (Turisbek '65) - Kuat, Darabaiev, Nurgaliev (Kijnicenko '46) - Murtazaiev (Scetkin '58). Selecţioner: Aleksandr Borodiuk.

Arbitri: Sandro Schärer - Stephane De Almeida, Sladan Josipović - Alain Bieri (toţi din Elveţia).



Debut cu dreptul pentru Contra la nationala