Echipa Nationala

Cine sunt favoritii pentru inlocuirea lui Mirel Radoi la nationala

Selectionerul Mirel Radoi a anuntat dupa victoria cu Armenia ca la finalul preliminariilor nu va mai pregati nationala Romaniei.

Practic, Mirel Radoi va mai sta pe banca tricolorilor doar la partidele cu Islanda si Liechtenstein, meciuri pe care trebuie sa le castigam pentru a ajunge la barajul de calificare la Cupa Mondiala din 2022.

Cele mai vehiculate nume in acest moment sunt Gheorghe Hagi, Cosmin Olaroiu si Ladislau Boloni.

Sunt tehnicieni care ar putea duce nationala “la un alt nivel”, asa cum a spus-o chiar Radoi.

Numai ca de la calculele hartiei la punerea in practica este o cale destul de lunga.

In mandatele lui Razvan Burleanu in fruntea FRF au fost preferati mai degraba antrenori sa le spunem de-ai casei, fie ca vorbim de mult blamata solutie Christoph Daum si care s-a dovedit un esec total, sau de varianta Cosmin Contra, una la fel de neproductiva in rezultate.

Mirel Radoi a ajuns la prima reprezentativa recomandat de parcursul nationalei de tineret U21 la Campionatul European din 2019.

Am ajuns acolo in semifinale si ne-am calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

O mutare fireasca pentru promovarea lui Radoi la prima reprezentativa.

La cum a aratat istoria ultimilor ani e putin probabil ca Gheorghe Hagi sa lucreze vreodata cu Burleanu in postura de presedinte al FRF.

Solutia Olaroiu ar putea la fel de bine sa iasa din calcul din motive financiare, dar si personale.

Olaroiu e un apropiat al lui Gino Iorgulescu, presedintele LPF, si stim bine ca cele doua institutii din fruntea fotbalului romanesc nu sunt in relatii tocmai cordiale.

Boloni a mai fost selectioner al Romaniei (2000/2001) si pare putin probabil sa accepte o eventuala propunere din partea FRF, dupa ce recent a declinat oferta celor de la Sepsi.

Urmand tendinta ultimilor ani, desi acum pare putin probabila, varianta cu Adrian Mutu in locul lui Radoi ar fi una cat se poate de naturala.

Nu in ultimul rand inlocuitorul lui Radoi ar putea fi chiar Radoi, in masura in care prin anuntul de luni seara acesta n-a facut decat sa transmita un mesaj catre FRF pentru obtinerea unui nou contract pentru postul de selectioner.



Cine sunt favoritii pentru inlocuirea lui Mirel Radoi la nationala