Echipa Nationala

Prezentarea lui Christoph Daum la nationala Romaniei: "Munca, daruire, unitate, succes"

Razvan Burleanu, presedintele FRF, a sustinut joi seara la ora 20:00 o conferinta de presa in care l-a anuntat pe Christoph Daum pe banca tehnica a echipei nationale a Romaniei. De asemenea, Christoph Daum a vorbit la randul sau pentru prima data in calitate de selectioner al echipei Romaniei. Neamtul a fost votat tot joi seara de Comitetul Executiv al FRF in functia de antrenor.

Rezumatul conferintei de prezentare a lui Christoph Daum la echipa nationala a Romaniei:

  • Daum a semnat un contract pe doi ani cu optiune de prelungire pentru urmatoarea campanie de calificare.
  • Daum spune ca preia nationala Romaniei extrem de motivat si face apel la unitate din partea tuturor celor implicati in fotbalul romanesc.
  • Noul selectioner promite un fotbal ofensiv cu implicarea tuturor actorilor din teren si face o distinctie clara intre jucatorii care se afla in joc si cei care se afla doar pe teren.
  • Daum vorbeste de rezultate, performante si succes in fotbalul din Romania.
  • Burleanu anunta ca obiectiv calificarea nationalei Romaniei la Cupa Mondiala din 2018. Si-ar dori extinderea colaborarii cu Daum pana dupa EURO 2020.
  • Salariul lui Daum este confidential, a mai spus Burleanu.

20:30 Daum: "Avem nevoie de jucatori puternici fizic, tactic, dar in special mental, care sa dea totul pentru fotbalul romanesc. Cer fiecarui jucator si colaborator angajament total pentru succesul fotbalului romanesc. Sunt deschis ideilor si eu am multe idei".

20:25 Daum: "Romaniei i-a lipsit norocul la EURO 2016. Din ce am vazut, cred ca jucatorii pot juca mai bine. Vreau sa-i multumesc predecesorului meu, Anghel Iordanescu, unul dintre cei mai mari antrenori din Romania. Ne vom face treaba cat putem de bine sub presiunea timpului".

20:19 Daum: "Eram negocieri cu alte federatii si cluburi. As fi lucrat oricum din nou, daca Razvan Burleanu nu m-ar fi convins. Sunt multe lucruri care vorbesc in favoarea acestei provocari".

20:15 Burleanu: "Obiectivul clar este calificarea la Mondialul din 2018, dar imi doresc sa lucram impreuna pana dupa Europeanul din 2020. Impartasim viziuni comune, iar ideea centrelor de performanta in Germania a apartinut domnului Daum la inceputul anilor 2000. De aceea a fost placut impresionat de ideea centrelor de excelenta de la noi din tara. Christoph Daum reprezinta optiunea ideala pentru echipa nationala".

20:10 Burleanu: "Nu spun ca am adus un magician care va face minuni, dar Daum este un expert al revirimentelor rapide. Are capacitatea de a creste coeziunea grupului intr-un timp foarte scurt si care poate construi performanta".

20:06 Daum: "Fiecare roman asteapta de la noi sa dam totul, dar fiecare jucator are nevoie de sprijinul echipei, al antrenorilor si colaboratorilor. Suntem aici pentru a ne stimula reciproc pentru a atinge cele mai bune rezultate si performante. Un rezultat prin care il putem obtine doar prin munca de echipa si increderea reciproca. Sa tinem unii la altii mai ales in perioadele mai putin fericite".

20:04 Daum: "Individualitatea poate decide un meci, dar caracterul fiecaruia in parte si al intregii echipe determina succesul pe termen lung. Prin calitatile individuale trebuie sa obtinem rezultate optime in toate domeniile fotbalului romanesc. Am sa cer totul de la toti, dar in primul rand voi fi cel mai exigent cu mine insumi. Trebuie sa tinem cont de orice detaliu si sa fim mai puternici si mai buni decat multi altii. Conteaza doar rezultatul jocului si succesului fotbalului din Romania".

20:02 Daum: "Pe teren si in afara lui trebuie sa fim o comunitate unita. Avem nevoie de reguli clare si de o mare disciplina. Vom ataca intotdeauna indiferent daca suntem in posesia balonului sau daca balonul este la adversar. Trebuie sa avem initiativa, iar daca pierdem mingea trebuie sa o cucerim inapoi prin contributia tuturor. Avem tot timpul ca fiecare jucator sa se afle in joc si nu doar pe teren".

20:01 Daum: "Ma bucur ca am ajuns in Romania. Sunt extrem de motivat in colaborarea mea cu FRF. Este o onoare si o responsabilitate sa dau ce am mai bun pentru intreg fotbalul din Romania si pentru succesul echipei nationale".

20:00 Burleanu: "Avem placerea sa-l avem alaturi pe Christoph Daum, un reprezentant al culturii performantei. Este un profesionist atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung".

19:58 Conferinta a inceput chiar mai devreme decat fusese anuntata initial. Alaturi de Razvan Burleanu este prezent si Christoph Daum, noul selectioner al nationalei Romaniei.



Prezentarea lui Christoph Daum la nationala Romaniei: "Munca, daruire, unitate, succes"