Echipa Nationala

Ce urmează pentru naționala României înaintea participării la EURO 2024

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Partide de test în care selecționerul Edward Iordănescu a testat mai mulți jucători, spunând că a fost un moment propice pentru a încerca jucători pe anumite poziții.

Așa s-a întâmplat că la meciul cu Irlanda de Nord l-am văzut pe Cristi Manea fundaș stânga, el evoluând la echipa de club pe cealaltă latură a apărării.

La partida cu Columbia postul de fundaș dreapta a fost preluat de Andrei Rațiu, pentru ca pe stânga să apară Raul Opruț, înlocuitorul de ultimă oră al accidentatului Nicușor Bancu.

Chiar dacă nu am câștigat niciunul dintre cele două meciuri amicale opinia unanimă din sânul echipei naționale a fost că utilitatea căutată a fost atinsă.

Pentru România mai urmează alte două partide înaintea participării la Campionatul European din Germania.

Tricolorii vor întâlni Bulgaria pe 4 iunie, urmând ca patru zile mai târziu să joace contra celor din Liechtenstein, ambele meciuri fiind pe teren propriu.

Două partide de încălzire mai mult, de fixare a primului 11 pe care până la momentul respectiv selecționerul Edward Iordănescu trebuie să-l fi conturat deja.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, la Munchen, contra Ucrainei, echipă calificată din barajele de Liga Națiunilor.

O echipă în formă care a revenit de fiecare dată de la 0-1 în meciurile cu Bosnia, respectiv Islanda, reușind victorii spectaculoase.



Ce urmează pentru naționala României înaintea participării la EURO 2024