Fotbal

Dus rece pentru Borussia Dortmund in infernul de la Napoli

Intr-o atmosfera incendiara creata de patimasii suporteri napoletani, echipa Napoli s-a impus in fata finalistei sezonului trecut, cu 2-1, dupa un meci in care Jurgen Klopp, antrenorul oaspetilor, a fost eliminat dupa o criza de nervi.

Insigne a luat o faza pe cont propriu in partea stanga in debutul meciului si a bifat prima ocazie a meciului pentru Napoli.

Higuain a incercat sa-l imite pe coechipierul sau si a patruns de unul singur spre poarta adversa, dar Subotic s-a repliat in extremis si a deposedat in ultimul moment.

Borussia a replicat prin Lewandowski, insa sutul acestuia a fost blocat de Reina.

Napoli a replicat apoi prin Higuain si argentinianul a marcat golul 100 in cupele europene pentru echipa italiana. Fostul atacant de la Real Madrid i-a luat fata lui Schmelzer la un corner si a punctat cu o lovitura de cap bine plasata.

Jurgen Klopp a facut o criza de nervi si dupa gesturile facute era gata sa-l manance de viu pe arbitrul de rezerva. Tehnicianul german a fost trimis direct la vestiare.

Dezastrul pentru Borussia s-a conturat in finalul primei reprize cand portarul Weidenfeller a primit cartonasul rosu pentru blocarea balonului cu mainile in afara careului.

Napoli a facut 2-0 in partea secunda prin Insigne, jucator care a transformat impecabil o lovitura libera din marginea careului.

Borussia a iesit mai mult la joc si Aubameyang, jucator intrat in locul lui Hummels, a trimis in transversala. Nemtii aveau sa reduca din diferenta printr-un autogol semnat de Zuniga.

In cealalta partida a Grupei F, Arsenal s-a impus in deplasare pe terenul lui Olympique Marseille, cu 2-1, la capatul unui joc in care marile ocazii au apartinut gazdelor.

Marseille a dominat jocul in prima repriza si a avut cele mai mari ocazii de gol.

Ocazie pentru OM la lovitura de cap a lui Andre Ayew. Mingea a trecut putin pe langa poarta. Gignac a amenintat si el poarta tunarilor tot cu o lovitura de cap.

O prima repriza fara goluri pentru un Stade Velodrome modernizat, iar in debutul partii secunde tot gazdele s-au apropiat mai mult de gol.

Arsenal a replicat prin sutul lui Wilshire la coltul scurt, sut care l-a pus la lucru pe Mandanda.

A urmat o sansa uriasa de gol pentru Marseille, Gibbs scotand mingea in extremis de pe linia portii din fata lui Gignac. Neintelegere acolo intre Mertesacker si Szcsesney.

Tunarii au deschis scorul in minutul 65 profitand de o mare eroare a lui Jeremy Morel. Acesta a deviat pe spate pentru Walcott tocmai bine pentru ca acesta sa finalizeze din voleu.

Oaspetii si-au dublat avantajul cu opt minute inaintea finalului de partida printr-un sut al lui Ramsey deviat usor de un aparator al gazdelor.

Olympique Marseille a redus din diferenta in finalul meciului dintr-un penalty obtinut de Andre Ayew in duel cu Ramsey. Jordan Ayew a transformat, dar a fost prea tarziu pentru a mai schimba destinatia celor trei puncte.



Dus rece pentru Borussia Dortmund in infernul de la Napoli