Conference League

FCSB face un meci de zile mari și avansează în Conference League

În fața a 25.000 de spectatori, într-o atmosferă de zile mari, cu Dică pe bancă de parcă se afla pe teren, FCSB a învins cu 4-2 și s-a calificat în Turul III preliminar al Conference League. Nu mai contează că adversarii au fost cei de la Saburtalo, s-a simțit de parcă roș-albaștrii ar fi eliminat-o cel puțin pe FC Barcelona. FCSB s-a văzut în acest meci și eliminată la un moment dat, dar și în situația de a merge în prelungiri, înainte de a tranșa calificarea pe final. Toată lumea a uitat de Florin Tănase. Dică nu a făcut schimbări la pauză. În Turul III preliminar, FCSB îi va întâlni pe norvegienii de la Dunajská Streda.
Așa am trăit: FCSB - Saburtalo 4-2

De la 2-0, FCSB s-a trezit egalată la doi, iar apoi a marcat de încă două ori pentru a o învinge pe Saburtalo și a evita prelungirile. Elevii lui Dică erau eliminați la 2-2, iar la 3-2 ar fi intrat în prelungiri, după moștenirea acelui 1-0 încasat de Toni Petrea în prima manșă.

FCSB a dominat prima repriză, iar la a cincea minge trimisă pe spațiul porții a înscris, în minutul 44, prin Dawa cu o lovitură de cap. Un alt jucător de culoare, Edjouma a dublat avantajul în minutul 55, care a marcat cel mai frumos gol al meciului. Un șut cu piciorul stâng, o minge trimisă cu efect puternic. Balonul a părut că iese în afara porții, dar s-a întors și a lovit plasa.

Coman a dus scorul la 3-2 cu o lovitură de cap.

Se prevedea un final liniștit, cu o Saburtalo mulțumită să atace pe contre. Doar că Goshteliani (sau cum se scrie) a înscris din nimic în minutul 69, un contraatac în care Popescu a greșit, iar Dawa nu a mai reușit să se replieze. Lovitura de teatru e venit în minutul 78, când un alt contraatac a adus egalarea prin Tabatadze. La acest scor, FCSB era eliminată. 

La 3-2 aveam prelungiri. Doar că inspirația lui Cordea a adus un penalty pentru FCSB, la o fază discutabilă, dar a fost bine, „că e de-ai noștri”. A executat Radunovic, cel mai bun jucător al meciului, un vinclu cu sânge rece. Fără Radunovic, FCSB nu ar fi reușit de multe ori să destabilizeze apărarea adversă, acesta fiind singurul jucător de pe teren care a știut să dribleze.

Finalul de meci a fost tensionat. S-au jucat șapte minute de prelungiri, în care Cordea a văzut cartonașul roșu.

Au marcat: Dawa '44, Edjouma '55, Fl. Coman  80, Radunovic 87 (pen.) / Goshteliani '69, Tabatadze 78 

Echipele de start
FCSB
: Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman - I. Stoica 
Rezerve: Ducan, A. Vlad - Haruț, Șut, Tănasă, Lixandru, Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi 
Antrenor: Nicolae Dică
Saburtalo: Megrelishvili - Gocholeishvili, Kakubava, Chaduneli, Jinjolava - S. Nonikashvili, Kardava, L. Nonikashvili - Guliashvili, Sikharulidze, Tabatadze 
Rezerve: Kurdadze - G. Mamageishvili, Goshteliani, O. Mamageishvili, S. Mamageishvili, Geguchadze, Da Fonseca, Kokosadze, Mioc
Antrenor: Lasha Nazadze



FCSB face un meci de zile mari și avansează în Conference League