Conference League

CFR Cluj paraseste Europa dupa 0-0 in returul cu Lazio

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907/

Aventura campioanei Romaniei, CFR Cluj, in cupele europene sezonul 2022/23 s-a incheiat, joi seara, dupa remiza alba inregistrata pe teren propriu cu Lazio Roma. Echipa italiana se impusese in tur, cu 1-0.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru CFR Cluj la capitolul posesie si initativa la constructie. Prima ocazie a apartinut lui Lazio, dupa doua cornere ale CFR-ului, dar Scuffet a fost atent si a respins lovitura de cap trimisa pe scurt de Luis Alberto (min.17).

Replica CFR-ului n-a intarziat sa apara si kosovarul Krasniqi l-a determinat pe Dan Petrescu sa cada in genunchi dupa imensa ratare a jucatorului sau. Krasniqi n-a nimerit poarta din 10-11 metri, in pozitie centrala.

Faza rapida a celor de la Lazio in minutul 27 care a dat emotii CFR-ului. Felipe Anderson a patruns in stanga la limita offside-ului si doar imprecizia lui Immobile a facut ca tabela sa ramana in continuare 0-0. Surprins de imprecizia colegului sau, Basic a trimis slab pe langa poarta gazdelor din Gruia.

Immobile si-a incercat apoi sansa cu o cadere teatrala de langa Kohlinger, insa arbitrul german a fost atent acordandu-i atacantului italian un meritat cartonas galben pentru simulare.

Lazio a dominat jocul in partea secunda, presand puternic la poarta CFR-ului in primul sfert de ora cu trei cornere periculoase.

La doua dintre cele doua cornere Luis Alberto l-a testat puternic pe Scuffet cu executii direct pe poarta. Cand italianul din poarta CFR-ului a fost depasit de minge, Janga a tinut bine bara a doua si a respins providential.

Cea mai mare ocazie a meciului a aparut in minutul 63, cand Manea si Scuffet au ridicat un adevarat zid viu in fata portii.

Situatia a devenit complicata spre infernala pentru CFR Cluj incepand cu minutul 76, dupa ce Muhar a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat.

Pana la final, CFR a avut o singura mare ocazie de gol ratata de Yeboah, in minutul 87, cu o reluare din sase metri pe langa poarta.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Scuffet – Manea (Braun ’84), Kolinger, Burca, Camora – Deac (Hoban ’78), Cvek, Muhar, Krasniqi (Petrila ’84) – Malele (Birligea ’70), Janga (Yeboah ’84). Antrenor: Daan Petrescu

Lazio Roma: Maximiano - Lazzari, Gila, Casale, Hysaj - Luis Alberto (Cataldi ’76), Vecino, Basic – Romero (Cancellieri ’66), Immobile, Felipe Anderson. Antrenor: Maurizio Sarri.

Cartonaşe galbene: Muhar ’36, ’77, Deac ’55, Cvek ’59 / Casale ’14, Immobile ‘37.

Cartonaş roşu: Muhar ‘77.



CFR Cluj paraseste Europa dupa 0-0 in returul cu Lazio