Champions League

UEFA îi dă daună totală lui Talpan. Ce siglă apare în dreptul câștigătoarei Cupei Campionilor din 1986

La puține ore după tragerea la sorți a meciurilor din optimile de finală cei de la UEFA au lansat pe contul de X (fostul Twitter) dedicat Ligii Campionilor întrebarea ”cine va fi următoarea campioană”.

Alături de această întrebare apare și tablou complet al tuturor echipelor care au câștigat Cupa Campionilor / Liga Campionilor de-a lungul istoriei.

În 1986, Steaua București a cucerit mult râvnitul trofeu, doar că în prezent numele de ”Steaua” este disputat prin instanțele din România de două entități sportive: Clubul Sportiv al Armatei, care și-a redeschis secția de fotbal în 2017, după ce o privatizase la finalul anilor 90, și FCSB, echipa lui Gigi Becali, continuatoarea pe linie sportivă a istoriei echipei de fotbal ”Steaua”, dar care din rațiuni diverse a pierdut în tribunal dreptul de a folosi numele de Steaua și sigla clubului.

Ce vedem la UEFA este că în dreptul câștigătoarei Cupei Campionilor din 1986 apare sigla celor de la FCSB!

Practic, de aici înțelegem că UEFA recunoaște că actuala FCSB este continuatoarea istorică a echipei care câștiga Cupa Campionilor și care s-a numit Steaua București până la o sentință a unei instanțe din România.



UEFA îi dă daună totală lui Talpan. Ce siglă apare în dreptul câștigătoarei Cupei Campionilor din 1986