Champions League

Tottenham egaleaza recordul de puncte pentru o echipa engleza

Sursă foto: twitter.com

Calificata de pe primul loc in optimile de finala dintr-o grupa cu Real Madrid si Borussia Dortmund, echipa londoneza Tottenham a egalat recordul de puncte pentru o echipa engleza in Champions League.

Dupa 3-0 pe Wembley in fata celor de la APOEL Nicosia, miercuri seara, in ultima etapa, Tottenham a ajuns la cota 16 puncte din 18 posibile in faza grupelor.

Tottenham este echipa cu cele mai multe puncte dupa actuala faza a grupelor, devansand pe Manchester United, Manchester City si PSG, fiecare cu cate 15 puncte.

Mai mult decat atat, Tottenham a egalat recordul de puncte pentru o formatie engleza in grupele Champions League (16), record impartit pana miercuri seara de Arsenal (editia 2005/2006) si Manchester Untied (2007/2008).

Interesant este ca ambele echipe engleze au ajuns pana in finala respectivelor editii de Champions League, United reusind chiar sa castige trofeul.

In alta ordine de idei, Real Madrid a invins-o pe Borussia Dortmund, cu 3-2, in cealalta partida a Grupei H, dupa ce a condus cu 2-0 si nemtii au egalat scorul in partea secunda.

Cristiano Ronaldo a marcat un super gol cu o executie din marginea careului de 16 metri.

Real Madrid va fi in a doua urna valorica la tragerea la sorti a optimilor de finala.



Tottenham egaleaza recordul de puncte pentru o echipa engleza