Champions League

Thriller cu șapte goluri în țara lui Hamlet. Patru echipe calificate în optimi

Sursă foto: https://twitter.com/FCKobenhavn

FC Copenhaga a revenit de la 0-2 și 2-3 pe teren propriu cu Manchester United pentru o victorie obținută în cele din urmă, cu 4-3, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din actuala ediție a Ligii Campionilor. Pentru Manchester United e o premieră să piardă un meci de Liga Campionilor în care a condus cu 2-0.

Obligată să obțină victoria pentru a se menține în cursa pentru optimi Manchester United a deschis scorul rapid prin danezul Hojlund în minutul 3. Tot el avea să majoreze avantajul trupei engleze, în minutul 28.

Un avantaj care s-a prăbușit până la pauză în contextul în care Manchester United a rămas în inferioritate numerică din minutul 42, după ce Rashford și-a călcat dur pe gleznă un adversar în preajma propriului careu.

De acolo s-a rupt filmul pentru Manchester United, echipă care s-a văzut egalată până la pauză de golurile lui Mohamed Elyounoussi și Diogo Goncalves, ultimul din penalty.

Bruno Fernandes a readus echipa lui Erik Ten Hag în avantaj după pauză, de asemenea dintr-o lovitură de la 11 metri, dar finalul meciului a fost unul demn de un scenariu de film.

Lukas Lerager a egalat pentru FC Copenhaga cu șapte minute rămase din meci, pentru ca Roony Bardghji să aducă pe campioana Danemarcei în avantaj, scor 4-3, în minutul 87.

În minutele de final cei de la United au avut o bară transversală la șutul lui Harry Maguire din afara careului.

Bayern, calificată în optimi

În cealaltă partidă a grupei, Bayern Munchen s-a impus pe teren propriu, cu 2-1, în disputa cu Galatasaray și este calificată în optimi, cu 12 puncte din tot atâtea posibile.

Harry Maguire și-a trecut în cont dubla, în minutele 80 și 86.

Pentru Galata a redus din diferență Cedric Bakambu, în minutul 90+3.

Copenhaga (4 puncte), Galatasaray (4) și Manchester United (3) rămân să lupte pentru locul doi în ultimele două runde cu Bayern în postura de arbitru.

Calificare și pentru Real Madrid

Echipa spaniolă a trecut pe teren propriu de Braga fără emoții, cu 3-0, prin golurile marcate de Brahim Diaz, Vinicius Junior și Rodrygo.

Ușor accidentat, Jude Bellingham a fost menajat și a rămas rezervă neutilizată.

Real Madrid ajunge la patru victorii consecutive și obține matematic calificarea în optimi.

Napoli s-a încurcat pe teren propriu de ultima clasată Union Berlin (1-1), dar campioana Italiei rămâne pe doi în clasament, cu 7 puncte, patru mai multe decât Braga, următoarea clasată.

Alte rezultate de miercuri seara în etapa a 4-a din Liga Campionilor

Grupa B
Arsenal – Sevilla 2-0
PSV – Lens 1-0

Cu 9 puncte, Arsenal conduce în clasament, urmată de Lens (5), PSV (5) și Sevilla (2).

Grupa D
Real Sociedad – Benfica 3-1
Salzburg – Inter 0-1

Real Sociedad și Inter au fiecare câte zece puncte și sunt calificate în optimi.



Thriller cu șapte goluri în țara lui Hamlet. Patru echipe calificate în optimi