Champions League

Steaua - Dinamo Tbilisi in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

In urma tragerii la sorti a UEFA, de la Nyon, ce a avut loc vineri de la ora 13:00, Steaua Bucuresti si-a aflat posibilul adversar din Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Daca va trece de Vardar Skopje, Steaua o va intalni cel mai probabil pe Dinamo Tbisili, echipa care a invins in prima mansa a turului 2 cu 6-1 pe Streymur.

Steaua va avea primul meci in deplasare, la Tbilisi, pe 30 sau 31 iulie, iar returul se joaca la Bucuresti pe 6 sau 7 august. Este un avantaj ca mansa a doua va fi jucata acasa, pentru ca publicul va fi pe stadion pentru a incuraja echipa pentru pasul decisiv spre playoff.

Dinamo Tbilisi este unul dintre adversarii mai incomozi cu care Steaua putea cadea in turul 3 preliminar, insa este ca si Vardar o echipa cu care Steaua nu ar trebui sa aiba probleme. Georgienii au jucat un amical in vara cu CFR Cluj, incheiat 0-0. Echipa este antrenata de Dusan Uhrin Jr, cel care a fost si prin Romania.

In lotul campioanei Georgiei se afla doi spanioli, Ustaritz Aldekoaotalora, fost la Athletic Bilbao si Betis Sevilla, Xisco, care a evoluat pentru Recreativo Huelva, Tenerise, Valencia, Betis Sevilla si Levante, un international macedonean, Darko Glisici, si un slovac, Peter Grajciar.

Pe plan international, Dinamo Tbilisi a reusit sa castige Cupa Cupelor in sezonul 1980/1981, cand a trecut in finala de FC Carl Zeiss Jena (Germania), cu scorul de 2-1.

Dinamo Tbilisi a castigat de 14 ori campionatul Georgiei, iar de zece ori a triumfat in cupa.

Pe vremea cand evolua in prima liga a Uniunii Sovietice, Dinamo Tbilisi a castigat de doua ori campionatul.

In sezonul 1994-95, Dinamo Tbilisi a eliminat Universitatea Craiova in turul preliminar al Cupei Uefa, 2-0 la Tbilisi si 2-1 la Craiova, iar la acea vreme oltenii aveau o echipa buna.

Daca trece de Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Steaua are asigurat un loc in grupele Ligii Europa, chiar daca va fi eliminata la barajul pentru grupele Champions League ulterior.



Steaua - Dinamo Tbilisi in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor