Champions League

Real Madrid, campioana statisticilor dupa seara de marti in Liga Campionilor

Mai multe statistici interesante au iesit la lumina dupa primele opt meciuri ale etapei a 4-a din Liga Campionilor.

Real Madrid, una dintre cele doua echipe care si-au asigurat deja matematic locul in optimile de finala, a stabilit un nou record in ceea ce priveste meciurile fara infrangere in competitie dupa 1-0 pe teren propriu cu Paris Saint Germain.

Formatia spaniola a ajuns la 19 meciuri fara infrangere in partidele disputate in faza grupelor, depasind cu aceasta ocazie recordul rivalilor de la FC Barcelona. Catalanii au avut 18 meciuri fara esec in grupe, in perioada noiembrie 2009-octombrie 2012.

De asemenea, Real Madrid s-a calificat pentru al noulea sezon consecutiv in faza eliminatorie a Ligii Campionilor, neavand rivala la acest capitol.

Tot din partea celor de la Real Madrid vine si recordul de minute fara gol primit pentru un portar aflat la debutul in Liga Campionilor. Este vorba de Keylor Navas, care a inchis poarta “albilor” in primele sale 529 de minute jucate in competitie. Acesta l-a devansat pe Moya, 528 de minute pentru Valencia si Atletico Madrid.

Wayne Rooney, jucatorul care a adus victoria pentru Manchester United si a urcat echipa engleza pe primul loc in grupa cu PSV, Wolfsburg si CSKA, a pus capat unei perioade de 955 de minute fara gol marcat in Liga Campionilor. Ultima oara Rooney marcase contra lui Bayer Leverkusen in septembrie 2013.

Juventus a scos un punct pe terenul lui Monchengladbach, dar a si incheiat meciul cu un jucator mai putin dupa eliminarea lui Hernanes. Acesta a fost al 21-lea cartonas rosu primit de jucatorii Batranei Doamne in Liga Campionilor. Pe locul doi la acest capitol se situeaza tot o formatie italiana, Inter Milano, cu 17 rosii.

Nacho Fernandez a devenit primul jucator din istoria Ligii Campionilor care marcheaza din postura de rezerva in prima repriza a unui meci.

Fabian Johnson, omul care a deschis scorul pentru Monchengladbach in partida cu Juventus a devenit primul jucator american marcator in Liga Campionilor dupa aproape doi ani, mai precis de la reusita lui Sacha Kljestan pentru Anderlecht in decembrie 2013.

Raheem Sterling a deschis scorul pentru Manchester City la Sevilla dupa opt minute si a devenit al 2000-lea marcator din istoria Ligii Campionilor, includem aici si autogolurile.



Real Madrid, campioana statisticilor dupa seara de marti in Liga Campionilor