Champions League

Statistici dupa meciurile de miercuri din Liga Campionilor

Seara de miercuri a fost una extrem de bogata in meciuri, goluri si faze spectaculoase in Liga Campionilor, dar nici statisticile desprinse dupa aceasta confruntare nu fac exceptie.

Desi invingatoare in meciul cu Bayer Leverkusen, echipa italiana AS Roma stabileste un record destul de greu de digerat pentru un club de o asemenea talie. Vicecampioana Italiei a ajuns la al 26-lea meci consecutiv in cupele europene in care nu a reusit sa inchida poarta. Doar Valletta din Malta, 29 de meciuri, si Coleraine din Irlanda de Nord, cu 28 de meciuri, depasesc Roma la acest capitol.

Iker Casillas, portarul lui FC Porto in victoria din deplasare cu Maccabi Tel-Aviv, a ajuns la 91 de meciuri castigate in Liga Campionilor, egalandu-l la acest capitol pe conationalul sau Xavi Herandez.

Cheslea a ajuns la 7 puncte dupa victoria cu Dinamo Kiev, adica tot atatea cate a adunat in ultimele opt meciuri din Premier League. De asemenea, campioana Angliei a beneficiat a zecea oara in istorie de un autogol in Liga Campionilor. Doar Real Madrid are mai multe autogoluri (12).

Willian, jucatorul care a adus victoria pentru formatia lui Jose Mourinho, a devenit primul jucator, dupa Cristiano Ronaldo in sezonul 2009/2010, care marcheaza trei sau mai multe goluri direct din lovituri libere intr-un singur sezon de Liga Campionilor.

Zenit Sankt Petersburg a ajuns la a patra victorie consecutiva dupa 2-0 in deplasare cu Olympique Lyon, asigurandu-si calificarea in faza optimilor de finala. Este doar a doua echipa din Rusia calificata in faza urmatoare la capatul a patru meciuri din grupe dupa Spartak Moscova in sezonul 1995/1996.

Arsenal, echipa umilita de Bayern Munchen, a primit pentru prima data cinci goluri intr-un meci de Liga Campionilor in 165 de prezente in cea mai importanta competitie europeana. Doar o singura data s-a mai intamplat ca “tunarii” sa fie condusi la pauza cu o diferenta de trei sau mai multe goluri, in 2003 in partida cu Internazionale Milano.

Neymar este liderul Barcelonei in absenta lui Messi si brazilianul a contribuit cu o dubla la succesul 3-0 cu BATE Borisov. Astfel, acesta a ajuns la cota 15 goluri in Liga Campionilor, depasindu-l pe Ronaldinho (14). Rivaldo ramane brazilianul cu cele mai multe goluri pentru formatia blaugrana in Liga Campionilor (22).



Statistici dupa meciurile de miercuri din Liga Campionilor