Champions League

Se cunosc primele semifinaliste din Liga Campionilor

Sursă foto: https://twitter.com/acmilan

Real Madrid și AC Milan sunt primele echipe calificate în semifinalele Ligii Campionilor, sezonul 2022/23.

Nu a fost loc de surprize și răsturnări de situație, marți seara, în returul sferturilor de finală din Liga Campionilor, iar favoritele merg mai departe în careul de ași.

Real Madrid a învins pe Chelsea la Londra, cu 2-0, prin dubla lui Rodrygo, în minutele 58 și 80, după ce în tur se impusese cu același scor.

În prima repriză londonezii au ratat două bune oportunități de a marca, prin N'Golo Kante și Marc Cucurella, acesta din urmă fiind blocat de portarul Thibaut Courtois.

Deschiderea scorului a venit la capătul unui contraatac care l-a avut în prim plan pe Vinicius Junior.

Cu zece minute înaintea finalului, Rodrygo și-a trecut în cont dubla din pasa lui Federico Valverde.

Chelsea pierde al patrulea meci consecutiv în toate competițiile din noiembrie 2023, ajungând la al 18-lea meci din sezon fără gol marcat.

Pentru a 16-a oară în istorie Real Madrid va juca în semifinalele Ligii Campionilor.

Real Madrid se va duel în semifinale cu învingătoarea dublei dintre Bayern Munchen și Manchester City (0-3 în tur).

Milan a lăsat-o acasă pe Napoli

Într-un duel sută la sută italian, AC Milan a eliminat Napoli, cu 2-1 la general.

După 1-0 în tur, Milan a jucat cu maturitate pe Stadio Diego Armando, asigurându-și liniștea prin golul marcat de Olivier Giroud în finalul primei reprize la capătul unui contraatac purtat de Rafael Leao.

Napoli a ratat o lovitură de la 11 metri, în minutul 80, prin gruzinul Khvicha Kvaratskhelia. Șutul acestuia a fost blocat de portarul Mike Maignan.

În minutul 90+3, Napoli a egalat prin Victor Osimhen cu o lovitură de cap din interiorul careului, astfel că meciul s-a încheiat cu o remiză.

Un gol care n-a schimba cu nimic soarta calificării, Milan ajungând pentru a șaptea oară în semifinale, egalând pe Juventus la numărul de prezențe în careul de ași din nou eră a Ligii Campionilor (7).

Milan va juca pentru un loc în finala de la Istanbul cu învingătoarea dublei dintre Inter Milano și Benfica (2-0 în tur).



Se cunosc primele semifinaliste din Liga Campionilor