Champions League

Romania isi consolideaza locul 15, cel care ne asigura doua echipe in Liga Campionilor

Victoria Stelei de marti seara, din Turul e preliminat al Ligii Campionilor (2-0 cu Dinamo Tbilisi), a facut ca Romania sa se distanteze pe locul 15 in clasamentul coeficientilor UEFA, fata de principalele sale urmaritoare, Cehia si Israel.

Daca saptamana trecuta, dupa participarea in Liga Europa si Liga Campionilor a echipelor noastre, Romania urcase in premiera pe locul 15 in clasamentul coeficientilor, ceea ce ne asigura dupa echipe in preliminariile Ligii Campionilor 2015/2016, meciul Stelei de la Tbilisi a cimentat aceasta pozitie foarte importanta.

La acest moment Romania are 22,830 de puncte in clasament, urmata de Israel cu 22,500 si Cehia cu 22,475. Acest lucru inseamna ca, fata de saptamana trecuta, Romania a marit diferenta fata de Israel cu 200 de miimi si a ramas fata de Cehia la aceeasi diferenta. Motivul distantarii fata de Israel este ca Maccabi a pierdut marti seara cu Basel. Cehia a castigat insa prin Plzen. Israelul mai are insa o echipa care joaca miercuri, Maccabi.

Romania trebuie sa mearga bine joi in Liga Europa si atunci se va trage linie sa vedem cum stam intr-adevar fata de saptamana trecuta, ce echipe romanesti au sanse mai departe de calificare si de asemenea cum stau si cluburile din Israel si Cehia.

Asa cum se stie, sezonul de coeficienti 2014/2015 este inchis, acolo nu se mai aduna puncte, iar in cadrul acestuia ramanem la fel ca si in 2013/2014 cu o singura echipa in preliminariile Ligii Campionilor.

Apasati pe imaginea de mai sus pentru a vedea detalii despre puncte si echipe in functie de locul din clasament.



Romania isi consolideaza locul 15, cel care ne asigura doua echipe in Liga Campionilor