Champions League

Romania ar putea ramane fara echipa in Champions League sezonul urmator

UEFA ia in calcul un scenariu de avarie pentru sezonul urmator al cupelor europene, unul in care Romania n-ar avea nicio reprezentanta in Champions League.

In conditiile in care sezonul fotbalistic este serios dat peste cap din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA cauta solutii pentru incheierea campionatelor nationale pana la 1 august si finalizarea cupelor europene pana la finalul lunii august.

Noul sezon european ar urma sa inceapa nu mai devreme de 20 octombrie, faza grupelor, astfel inca preliminariile Champions League si Europa League ar urma sa fie restranse.

Publicatia britanica The Times anunta ca UEFA ar putea renunta la preliminariile pentru sezonul urmator, organizand doar un playoff intre campioanele primelor 12 tari din ierarhia coeficientilor care nu dau o reprezentata direct in faza grupelor Champions League.

Caz in care Romania practic ar fi complet exclusa din Champions League, urmand ca echipele campioane private de participarea in competitia principala a UEFA sa primeasca o compensatie financiara.



Romania ar putea ramane fara echipa in Champions League sezonul urmator