Champions League

PSG suferă a cincea eliminare în ”optimile” Champions League în ultimii șase ani. Messi rămâne fără trofeu major la Paris

Sursă foto: https://twitter.com/FCBayernEN/

Bayern nu le-a lăsat practic nicio șansă celor de la PSG în returul de la Munchen și s-a calificat în sferturile de finala din Champions League, cu 2-0 (3-0 la general).

Două erori comise de mijlocașul italian Marco Veratti au decis practic meciul.

În minutul 61, Verratti a pierdut mingea la limita propriului careu de 16 metri, iar Choupo-Moting a deschis scorul din pasa cu latul oferită ca în curtea școlii de Goretzka.

Zarurile au fost aruncate în minutul 89 când, după deposedarea lui Verratti în propria jumătate, cei de la Bayern au marcat pentru 2-0 pe contraatac prin Gnabry.

PSG a ratat o mare ocazie în prima repriză prin Vitinha, în minutul 38, după o gafă comisă de portarul Sommer și reparată de fundașul De Ligt. Jucătorul olandez a respins in extremis de pe linia porții.

Lionel Messi, extrem de șters tot meciul, a avut o șansă uriașă de a marca, în minutul 25. Davies și Sommer l-au blocat pe argentinian.

Cei de la Bayern au mai avut un gol anulat de VAR la șapte minute după pauză, când Choupo-Moting a trimis în poartă, dar Muller se afla pe direcția balonului în poziție afară din joc.

PSG a irosit trei șanse de a marca după deschiderea scorului. Sommer a blocat reluarea lui Ramos cu capul (min.64), apoi portarul elvețian a scos șutul lui Mbappe la colțul scurt (min.67), pentru ca Ramos să trimită cu capul pe lângă poartă după un corner (min.82).

Pentru PSG este a cincea eliminare în optimile de finală din ultimii șase ani, în timp ce Bayern ajunge în sferturile de finală al treilea sezon la rând.

Este doar pentru a doua oară în istorie când PSG nu marchează niciun gol dintr-o dublă eliminatorie în Champions League, după 0-3 la general cu AC Milan, în sezonul 1994-95.

Caseta tehnică

Bayern: Sommer – Stanisic, Upamecano, de Ligt – Coman (Gnabry 86'), Kimmich, Goretzka, Davies - Müller (c) (Cancelo 86'), Musiala (Mane 82') – Choupo-Moting (Sane 68').

PSG: Donnarumma - Danilo, Ramos, Marquinhos (c) (Mukiele 36', Bitshiabu 46') - Hakimi, Verratti, Vitinha (Ekitike 81'), Ruiz (Zaire-Emery 76'), Mendes (Bernat 81') - Messi, Mbappe.

 



PSG suferă a cincea eliminare în ”optimile” Champions League în ultimii șase ani. Messi rămâne fără trofeu major la Paris