Champions League

PSG castiga eroic duelul cu Liverpool si revine pe loc de calificare

Sursă foto: twitter.com

Cel mai asteptat duel al saptamanii in Liga Campionilor le-a adus fata in fata pe Paris Saint-Germain si Liverpool, iar gazdele de pe Parc des Princes au obtinut victoria, cu 2-1.

Un rezultat stabilit inca inaintea pauzei dupa reusitele lui Bernat (13), Neymar (36) si respectiv Milner din penalty (45).

Aflat in mare nevoie de victorie, Parisul fotbalistic s-a aruncat in ofensiva inca din start si Mbappe semna prima sut spre poarta dupa doar trei minute.

Patrundere a lui Neymar in minutul 12, mingea ajunsa cu sansa la Mbappe a fost reluata de tanarul international francez in bratele portarului Alisson.

Un minut mai tarziu PSG deschidea scorul prin Bernat, jucator care a urmarit excelent o minge ce nu-i fusese adresata si a finalizat cu un sut pe jos din interiorul careului.

PSG a continuat sa preseze si in minutul 30 Alisson a intervenit decisiv in sase metri la Cavani, acesta fiind servit ideal de Mbappe.

Minutul 36 a adus golul de 2-0 al Parisului dupa o faza rapida dezvoltata in stanga de acelasi neobosit Mbappe. Mingea l-a cautat pe Cavani, care a fost blocat de Alisson, dar Neymar pe faza a finalizat cu o executie simpla de antrenament.

In prelungirile primei reprize Liverpool a redus din diferenta printr-un penalty transformat de Milner la un fault asupra lui Firmino.

Un gol care a dinamizat partea secunda, cand cele doua echipe s-au angajat intr-o inclestare feroce. 

La doua minute dupa pauza gazdelor le-a fost anulat un gol pentru offside la Marquinhos, jucator care in minutul 69 rata o mare ocazie printr-o lovitura de cap din centrarea lui Neymar de la coltul terenului.

Acelasi Neymar a cazut in careu in minutul 80 solicitand fara succes lovitura de la 11 metri din partea unui arbitru polonez care s-a jucat cu nervii gazdelor prelungind intalnirea cu cinci minute.

PSG acumuleaza opt punct dupa aceasta a doua victorie si urca pe locul secund, dupa Napoli care a ajuns la cota 9 puncte in urma succesului, scor 3-1, cu Steaua Rosie Belgrad.

Liverpool cade pe trei, cu sase puncte, si se vede condamnata sa o invinga pe Napoli in meciul direct de pe Anfield la mai mult de doua goluri.

PSG merge pe Maracana din Belgrad unde nu va avea viata usoara contra unei echipe care nu si-a spus inca ultimul cuvant si care teoretic are sanse la locul trei.



PSG castiga eroic duelul cu Liverpool si revine pe loc de calificare