Champions League

Președintele AS Roma cere VAR în Champions League: „E o glumă”. Cele 3 imagini care spun totul

Președintele clubului AS Roma a explodat dupa că echipa sa  a fost eliminată miercuri seară din semifinalele Liii Campionilor, cu scorul general de 7-6. Am căutat și am găsit cu greu cele mai clare acțiuni la care AS Roma a fost dezavantajată de arbitri în mod evident.

Italienii au câștigat returul de la Roma cu 4-2, ar pierduseră în tur cu 5-2 contra lui Liverpool.

James Pallotta, președintele Romei, a afirmat după meci că echipa sa a avut două penaltyuri neacordate. „Știu că este greu pentru arbitru, dar este jenant cum am pierdut calificarea. Nu mai poi lăsa aceste lucruri să se întâmple. Dacă nu se va aduce VAR (n.r. arbitrajul video) în Liga Campionilor, va fi o glumă totală”.

Site-ul UEFA nu a inclus în rezumatul video nici una dintre acțiunile controversate descrise mai jos de Pallotta.

Prima a fost atunci când Edin Dzeko a căzut în careu după ce portarul lui Liverpool, Loris Karius, l-a secerat la picioare fără să atingă mingea (foto sus). În plus, Dzeko a fost semnalizat greșit în poziție de ofsaid la acea fază, ca să nu fie discuții de penalty (foto jos). „Nu a fost ofsaid la acea fază din minutul 49, s-a văzut la reluări, iar Dzeko a fost faultat de portar în careu”, a comentat Pallotta.

Câteva minute mai tărziu s-a petrecut o acțiune cum rar se vede. Trent Alexander-Arnold a atins mingea în careu cu mâna, ca un veritabil portar, dar nu s-a acordat penalty pentru gazde. Jucătorul lui Liverpool a oprit mingea spre gol, grație acelei „parade”, care se poate vedea în imaginea principală a știrii. „A fost un henț în careu evident pentru toată lumea, mai puțin arbitrului de pe teren. Trebuia acordat cartonaș roșu, iar Liverpool trebuia să rămână în 10 oameni din acel minut 63”, a mai declarat șeful de la AS Roma.



Președintele AS Roma cere VAR în Champions League: „E o glumă”. Cele 3 imagini care spun totul