Champions League

Presa bulgara: "Campionii UEFA ne-au fript". Despre Steaua: "Gigantii din Romania"

Presa bulgara este in continuare furioasa dupa ce echipa lor, Ludogoret, a fost mutata din urna favoritelor in cea a outsiderelor inainte de tragerea la sorti de vineri a playoff-ului Ligii Campionilor, pentru ca apoi sa cada cu Steaua.

"Campionii UEFA ne-au fript", titreaza ziarul bulgar Standart News, care considera ca metoda UEFA a fost o "grava gafa care ne-a adus in fata gigantilor din Romania de la Steaua, care ne vor impiedica sa facem pasul mult visat spre Champions League".

Bulgarii considera ca eliminarea celor de la Legia pentru folosirea unui fotbalist fara drept de joc, care a creat toata problema, a fost luata abuziv, pentru ca intr-un caz similar din 2010 UEFA a dat o amenda, fara sa excluda echipa in culpa.

Dupa eliminare celor de la Legia, decisa cu o jumatate de ora inainte de tragerea la sorti de vineri, locul polonezilor a fost luat de Celtic Glasgow. Desi Legia era in urna a doua, Celtic a urcat in prima fiind cap de serie gratie coeficientului. Acest lucru i-a impins pe cei de la Ludogoret, aflati initial in urma favoritelor, in urma a doua a tragerii la sorti care apoi a decis sa intalneasca Steaua.

Totusi, bulgarii sper sa ii bata pe "vecinii de la nord", asa cum scrie presa locala de sambata. "Sper ca aceasta poveste nebuna sa fie in favoarea noastra. Am mai jucat si contra lui Basel, sansele sunt 50-50", a afirma antrenorul de la Ludogoret, Georgi Dermendzhiev, care a completat: "Romanii au o echipa buna, cu experienta in turneele europene. Putem juca impotriva oricarui adversar, trebuie sa luptam si sa incercam sa obtinem calificarea"..

Presa bulgara noteaza ca doar echipa bulgara Botev a reusit sa o elimine pe Steaua in cupele europene, acum 40 de ani, iar in drumul spre titlul suprem european din 1986 Steaua a eliminat-o pe CSKA Sofia.



Presa bulgara: "Campionii UEFA ne-au fript". Despre Steaua: "Gigantii din Romania"