Champions League

Patru echipe calificate în optimi după meciurile de marți seara. Milan, marea perdantă! Manchester City a revenit de la 0-2 și a câștigat, iar PSG a egalat din penalty în minutul 90+8

Sursă foto: https://twitter.com/acmilan

A cincea etapă din grupele Ligii Campionilor a programat, marți seara, opt meciuri la finalul cărora alte patru formații au obținut calificarea în optimile de finală.

În Grupa E, Atletico Madrid și Lazio au obținut biletele pentru faza următoare a competiției. Mai întâi Lazio a trecut pe teren propriu de Celtic, cu 3-0, prin dubla marcată de Ciro Immobile în minutele 82 și 85.

Echipa italiană avea nevoie ca Feyenoord să nu o învingă pe Atletico Madrid, ceea ce nu s-a întâmplat, formația spaniolă impunându-se în meciul de la Rotterdam, cu 3-1.

FC Barcelona a revenit de la 0-1 pe teren propriu cu FC Porto și a câștigat, cu 2-1, obținând de asemenea calificarea în optimi. Pepe a deschis scorul pentru gruparea portugheză, Cancelo și Joao Felix marcând apoi golurile Barcelonei.

Tot în Grupa H, Șahtior a trecut pe teren propriu de Royal Antwerp, cu 1-0, astfel că în ultima etapă Porto și Șahtior (9 puncte fiecare) vor lupta în meci direct pentru calificare.

Borussia Dortmund și-a asigurat calificarea din complicata Grupă F, după ce a învins pe AC Milan, cu 3-1, în meciul disputat pe San Siro. Gazdele au ratat un penalty la 1-0 pentru Dortmund prin Giroud, iar pe final de meci fiecare echipă a avut câte o bară.

În cealaltă partidă a grupei, Paris Saint-Germain a salvat in extremis remiza pe teren propriu cu Newcastle United, printr-un gol marcat de Kylian Mbappe din lovitură de la 11 metri. PSG joacă la Dortmund în ultima etapă, iar Newcastle primește vizita Milanului. Trei echipe păstrează șanse la locul doi.

Manchester City a revenit de la 0-2 pe teren propriu cu Leipzig, după dubla semnată de Openda în prima repriză, și a câștigat in extremis, cu 3-2. Au marcat Haaland, Foden și Alvarez pentru a cincea victorie consecutivă a campioanei Europei.

Young Boys Berna a obținut primul succes al sezonului de Liga Campionilor, 2-0 pe teren propriu cu Crvena Zvezda.



Patru echipe calificate în optimi după meciurile de marți seara. Milan, marea perdantă! Manchester City a revenit de la 0-2 și a câștigat, iar PSG a egalat din penalty în minutul 90+8