Champions League

Napoli continuă visul unei duble istorice. Italia revine cu trei echipe în ”sferturi” după 17 ani!

Sursă foto: https://twitter.com/en_sscnapoli

Echipa italiană Napoli a trecut de Eintracht Frankfurt, cu 3-0, în returul optimilor de finală din Champions League.

Formația pregătită de Luciano Spalletti s-a calificat astfel în sferturile de finală, cu 5-0 la general, în fața câștigătoarei Europa League din sezonul precedent.

Pe o arenă care poartă numele lui Diego Maradona arhiplină, Napoli a început în forță și a tras un prim semnal de alarmă încă din primul minut, când Trapp s-a opus golului la șutul lui Politano.

Echipa germană a replicat timid prin Borre, cu o reluare de cap pe lângă poartă, după care Osimhen a ratat de puțin din stânga careului.

Atacantul nigerian a deblocat tabela în prelungirile primei reprize, cu o lovitură de cap excelent plasată în urma unei centrări de pe dreapta.

Osimhen a dublat avantajul lui Napoli la opt minute după pauză din pasa lui Di Lorenzo, îndeplinind o simplă formalitate din fața porții.

Cu cele două reușite de miercuri seara Osimhen ajunge la 23 de goluri în 28 de meciuri sezonul acesta pentru Napoli.

Zielinksi a închis tabela, în minutul 64, dintr-o lovitură de la 11 metri.

Napoli completează astfel tabloul echipelor din Italia ajunse în sferturile de finală, alături de AC Milan și Inter Milano.

Pentru prima dată după 17 ani Italia se poate lăuda cu trei echipe ajunse între primele opt în Champions League, ceea ce arată revirimentul fotbalului din Cizmă în ultima perioadă după conul de umbră în care intrase.



Napoli continuă visul unei duble istorice. Italia revine cu trei echipe în ”sferturi” după 17 ani!