Champions League

Miza uriasa pentru castigatoarea Europa League din acest sezon

Sursă foto: twitter.com/EuropaLeague

Manchester United si Ajax Amsterdam nu vor lupta doar pentru glorie si trofeu in finala Europa League de la Stockholm din 24 mai.

Castigatoarea Europa League va primi un loc in grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor, iar niciuna dintre finaliste n-a reusit sa se califice direct din competitiile interne.

Manchester United a incheiat pe locul sase sezonul in Premier League si, daca nu va castiga Europa League, sezonul urmator va juca tot in grupele acestei competitii.

Ajax a fost a doua in Olanda si ar juca in preliminariile Ligii Campionilor pe Ruta Ligii, acolo unde ar putea intalni pe Steaua.

In mod normal castigatoarea Europa League era recompensata cu un loc in playoff-ul Ligii Campionilor, insa in acest an s-a eliberat un loc in grupe dupa ce Juventus si Real Madrid, cele doua finaliste, au castigat campionatele din tarile lor calificandu-se direct pentru urmatorul sezon al grupelor.

Din sezonul 2018/2019 sistemul de acces in Liga Campionilor va fi modificat, iar primele patru campioante din Europa (Spania, Anglia, Germania si Italia) vor primi fiecare cate patru locuri direct in faza grupelor.

In prezent, echipele calificate in grupele sezonului urmator de Liga Campionilor sunt urmatoarele:

SPANIA: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid
GERMANIA: Bayern München, RB Leipzig, Dortmund
ANGLIA: Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester City
ITALIA: Juventus, Roma
PORTUGALIA: Benfica, Porto
FRANTA: Monaco, Paris Saint-Germain
RUSIA: Spartak Moskva
UCRAINA: Shakhtar Donetsk
BELGIA: Anderlecht
OLANDA: Feyenoord
TURCIA: Beşiktaş
ELVETIA: Basel



Miza uriasa pentru castigatoarea Europa League din acest sezon