Champions League

Mircea Lucescu face remiza ca la sah cu Pep Guardiola

Prima mansa a dublei dintre Sahtior Donetk si Bayern Munchen s-a incheiat nedecis, fara goluri, intr-un duel super tacticizat pe dreptunghiul verde din Lvov, unde echipa lui Mircea Lucescu isi desfasoara meciurile de acasa departe de zona de conflict armat de la Donetk.

O inclestare cu foarte multi nervi de ambele parti, saraca in faze de poarta si care amana soarta calificarii pentru returul de la Munchen, unde vom vedea cel mai probabil un fotbal mult mai deschis.

Bayern Munchen a inceput mai bine si Bastian Schweinsteiger a ratat de putin deschiderea scorului in chiar minutul 2. Acesta a reluat din centrul careului putin pe langa poarta aparata de Pyatov.

Cea dintai ocazie pentru echipa lui Mircea Lucescu a aparut in minutul 25 la o faza fixa. Rakitskiy a  sutat din afara careului si Manuel Neuer, portarul nationalei Germaniei, a retinut cu dificultate in doi timpi.

Pana la pauza oaspetii au ratat cea mai mare ocazie a meciului prin Thomas Muller. Bine gasit in centrul careului de pasa lui Franck Ribery, internationalul german a reluat imprecis peste poarta dintr-o pozitie ideala.

In partea secunda cele doua echipe s-au angajat intr-o lupta surda din care nu au lipsit contactele fizice la limita regulamentului, centralul Undiano Mallenco fiind extrem de solicitat la buzunarul cu cartonase.

Ibericul a apelat si la culoarea rosie pentru a-l trimite mai devreme la cabine pe conationalul sau Xabi Alonso, caruia i-a aratat al doilea galben pentru un fault din spate.

Chiar daca a evoluat in inferioritate numerica din minutul 65, echipa lui Guardiola a acoperit excelent terenul si a lasat impresia ca se joaca in continuare 11 la 11.

Bavarezii au cautat mai mult golul victoriei in final, dar Sahtior s-a aparat excelent reusind sa blocheze actiunile ofensive purtate in special pe partea dreapta, zona predilecta de actiune a aripii olandeze Arjen Robben.

Un egal care arata cat de bine s-au studiat cei doi antrenori inainte si cat de precis au reusit sa interpreteze jocul adversarului.



Mircea Lucescu face remiza ca la sah cu Pep Guardiola