Champions League

Milan, victorie la limită cu Napoli într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs

Sursă foto: https://twitter.com/acmilan

Un gol a făcut diferența în meciul tur dintre AC Milan și Napoli, miercuri seara, în sferturile de finală din Liga Campionilor.

Algerianul Ismael Bennacer a adus victoria pentru AC Milan cu un șut din interiorul careului, la colțul scurt, cu cinci minute înaintea pauzei.

O reușită a rossonerilor venită la capătul unui contraatac trei contra trei, cu Brahim Diaz în rol de coordonator.

La 0-0, în minutul 25, campioana Italiei din sezonul precedent a ratat o mare ocazie prin Rafael Leao. Scăpat singur cu portarul, atacantul portughez a tras pe lângă poartă.

Milan putea intra cu 2-0 la cabine, dar reluarea lui Sandro Tonali din minutul 45 a fost deviată în corner.

Jocul a devenit tot mai aspru în partea secundă și centralul român Istvan Kovacs a ajuns să acorde nu mai puțin de nouă cartonașe galbene și unul roșu.

Camerunezul Andre Zambo Anguissa a fost eliminat din tabăra oaspeților, în minutul 75, după ce a încasat al doilea galben.

Chiar și în inferioritate numerică, Napoli a ratat două mari ocazii în minutele de final.

Portarul milanez Mike Maignan a scos miraculos cu o mână reluarea lui Giovanni Di Lorenzo, în minutul 87, pentru ca un minut mai târziu Mathias Olivera să reia cu capul puțin peste poartă.

Milan rămâne neînvinsă în șase meciuri disputate contra echipelor italiene în Liga Campionilor (3 victorii și 3 remize).

Este pentru prima dată în acest secol când Milan obține două victorii la rând în fața lui Napoli, după succesul cu 4-0 obținut recent în campionat chiar pe terenul care poartă numele lui Diego Maradona.



Milan, victorie la limită cu Napoli într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs