Champions League

Michel Platini a demisionat de la UEFA

Michel Platini a demisionat luni din functia de presedinte al UEFA, dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a respins cererea de suspendare conform careia nu mai are voie sa lucreze in fotbal timp de sase ani.

TAS i-a redus lui Platini suspendarea de la 6 la 4 ani, insuficient pentru ca francezul sa isi poata desfasura activitatea ca presedinte al UEFA.

In varsta de 60 de ani, Platini a fost acuzat de primirea a peste doua milioane de dolari de la FIFA, motiv pentru care a fost suspendat pentru sase ani din fotbal.

TAS nu i-a putut anula suspendarea, Platini fiind vinovat, decizand insa sa i-o reduca. Chiar si asa, cu patru ani de suspendare Platini nu mai poate ocupa vreo functie legata de domeniul fotbalului si, implicit, nici pe cea de presedinte al UEFA.

"Accept decizia de astazi a TAS, dar consider ca este o nedreptate profunda", a declarat Platini. "Demisionez din functia de presedinte al UEFA, asa cum am cazut de acord cu asociatiile nationale. Voi continua lupta in instantele de judecata din Elvetia pentru a-mi dovedi nevinovatia", a mai afirmat acesta.



Michel Platini a demisionat de la UEFA